A fost odată…o fermă de pui. Ca-n povești…2 primari, parcuri, mall-uri și un PUG. Floreșteni, nu uitați de dezbatere!

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

A fost odată…o fermă de pui

Ca-n povești… 2 primari, parcuri, mall-uri și un PUG

ferme de puiFerma de creştere intensivă a păsărilor SC Bravinvest SRL se află în procedura de emitere a autorizaţiei integrate de mediu. Procedura de autorizare a ajuns la etapa dezbaterii publice la care floreștenii pot participa susținându-și opiniile privind acest subiect. Pentru corecta lor informare, cetățenii afectatți de mirosul neplăcut, trebuie să știe că acolo își desfășoară activitatea de creștere a păsărilor mai multe companii care vor funcționa în continuare. 

600 de persoane deranjate de mirosul fermei de pui a BravInvest au semnat petiția. Vor fi 600 de persoane la dezbaterea publică? 

După ce 600 de persoane au semnat petiția pentru ca cei de la BravInvest să nu mai primească autorizația de funcționare, a sosit momentul dezbaterii publice. Toți cei deranjați de mirosul emanat de ferma de pui vor putea să își spună părerea în cadrul dezbaterii publice ce va avea loc miercuri, 19 octombrie 2016 de la ora 18,00 la sala de sport din Cetatea Fetei.

Tot reprezentanții APM Cluj ne spun că cei deranjați de miros mai pot trimite în scris reclamațiile/sesizarile lor până mâine, 18 octombrie 2016. 

Vor fi prezenți semnatarii petiției la dezbatere? Rămâne de văzut, însă la protestele organizate nu s-au strâns prea mulți cetățeni.

florestiDA, noul PUG al comunei Florești ar putea reglementa situația privind zonele industriale și cele de locuințe. Cine-i de vină că floreștenii plătesc la PUG de trei mandate și el nu există oficial?

Este singura soluție care ar putea veni în sprijinul cetățenilor, astfel ar putea fi (în urma unor negocieri și cu sprijinul administrației publice) relocată toată zona industrială din mijlocul blocurilor și caselor de locuit. Toată această cacealma a fost creată de administrația publică locală care astăzi nu își asumă nimic. Să-i vedeți pe unii consilieri (în speță cei cu mai multe mandate) cât sunt de caraghioși când bagă la înaintare noul PUG doar când le convine la aprobări de PUZ-uri și PUD-uri, dar pe care nu l-au aprobat niciodată.

Ei bine, tot o calcealma ieftină este și noul PUG al comunei Florești care practic nu există. El nu a fost aprobat de Consiliul Local Florești deci nu este în vigoare. 

Mai mult, conform celor declarate la dezbaterea publică privind noul PUG al comunei s-ar părea că acesta nici nu va intra în vigoare prea curând. Cei de la APM Cluj au rămas perplex când au ascultat de la domnul arhitect care a întocmit PUG-ul că vor fi spații verzi conform normelor UE, că muta ferma de pui, dar totul pe terenurile private ale unor persoane. La momentul dezbaterii pentru PUG, curios dar prezent a fost doar patronul fermei de la BaravInvest. Pe ceilalți (cele două companii despre care veți citi mai jos) nu i-a interesat.

Care este motivul pentru care noul PUG nu există în vigoare la acest moment? Numai administrația publică știe asta (posibil să se lege de inventarul pe care nu l-a făcut încă). Cert este un singur lucru: cei care vor să se informeze corect, vor lua bugetele comunei încă din vremea primarului Ioachim Vancea și vor vedea câți bani au fost alocați pentru acest PUG.

Floreștenii au fost luați de proști și nu o dată. De cine? Tot de administrația publică locală. De ce? Pentru că i-au permis

sulea si vancea
Foto: www.facebook.com

Fără să intru în detalii, reamintesc floreștenilor de câteva dintre momentele în care pur și simplu au fost mințiți cu nonșalanță tot de către administrația publică locală. De câte ori li s-a spus că ferma va fi mutată? Că a fost cumparată? Că acolo va fi un parc frumos ca în povești, că va fi un mall și câte altele? De prea multe ori, atât de multe ori încât nu-i mai deranjează, consideră că este normal și se bucură pentru lucruri mărunte.

La alegerile din 2012, când fostul primar Ioachim Vancea era în scădere privind voturile, promitea floreștenilor un parc pe suprafața terenului unde sunt halele. Le-a făcut floreștenilor și un desen frumos și-au postat pe afis chipurile unor viitori consilieri locali (o parte din ei au și ajuns consilieri, inclusiv fostul primar) dar care preț de 4 ani au „dezvoltat” în ultimul hal această comună.

În 2015 prin martie, actualul primar al comunei spunea că e pe punctul de a se încheia povestea cu ferma. Se pregătea de alegerile din 2016. Înainte de alegeri, ieșea în presă prin arhitectul Alexandru Lădariu, cu niște imagini print screen cu o corespondență purtată de arhitect cu un potențial investitor care dorea să facă un mall în locul fermelor.

Primăria Florești îi susține pe cetățeni în toate demersurile lor. Dar acordă în continuare autorizații de construire în raza de protecție sanitară prevăzuta de lege. Căci până la urmă, nimeni nu ar fi putut să îl tragă la răspundere pe primar dacă spunea că din mandatul lui se încheie cu blocurile în raza de protecție. Ar fi respectat Legea și nimeni nu ar fi putut să îl acuze de ceva.

Da, ferma de pui miroase cel mai tare în campaniile electorale. Dar floreștenii au fost mult timp amăgiți și mințiți. Cu toate astea instituțiile abilitate în control, verficări și avizare susțin că au respectat Legea și o vor face în continuare. V-am mai prezentat punctul lor de vedere AICI.

Floreștenii nu vor scăpa de miros chiar dacă cei de la BravInvest nu mai primesc autorizație. Iată de ce

raspuns APMCluj24h.ro a fost singura publicație care a prezentat adevărul cetățenilor comunei și a fost singura publicație care le-a arătat cu documente că în cunoscuta zonă de hale din Florești funcționează mai multe ferme de pui.

Mai exact, sunt încă două despre care reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Cluj ne-au adus la cunoștință că una are autorizație de mediu până în 2021 iar cealaltă nu are autorizație pentru că nu se impune. Ar fi curios de aflat și ce legături există pentru a înțelege de ce deranjul este doar pentru Bravinvest.

  1. ALE AVIS SRL care deține Autorizația de Mediu nr. 237/23.09.2011 pentru activitatea de creștere a păsărilor, ferma 15, hala 5, din localitatea Florești, cu valabilitate până la data de 23 septembrie 2021. Atasat prezentei adrese vă transmitem, AM 237/23.09.2011.
  2. SC Geda Consult SRL nu deține autorizatie de mediu fiind sub capacitatatea de autorizare din punctul de vedere al protecției mediului.

Mai jos, poate fi consultată autorizația de mediu care este valabilă până în 2021.

PS: Nu-i curios cum ferma asta se nimerește tot în prag de alegeri? Floreșteni, nu uitați de dezbatere…e dreptul vostru. Miercuri, 19 octombrie 2016, sala de sport – Cetatea Fetei, ora 18.00

aleavis aleavis 1 aleavis 2

aleavis 3 aleavis 4 aleavis 5

aleavis 6 aleavis 7 aleavis 8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj