Atenție floreșteni! Epidemie de minciună la Florești. FERMA NU A FOST VÂNDUTĂ. NU SE ÎNCHIDE, NU SE MUTĂ! Află de ce

cobarzan si suleaCred că nu greșesc să îi spun “epidemie de minciună”. Și nu doar din cauza zvonului de astăzi cum că se închide ferma de pui, că a fost cumpărată și că se va construi un mall în locul ei. Sunt mai multe minciuni dar să fie clar, ferma nu a fost vândută, nu se pune problema de un mall în locul ei. 

Deși e plin în presa și mai ales la Florești cu acest zvon, patronul fermei de pui, Nicolae Cobârzan contrazice orice informație cu privire la posibila vânzare a fermei. Mai mult, nici dacă ar vrea nu ar putea să o vândă în acest moment pentru că asta ar însemna să dea bani mulți și nu doar pentru mutare și investiții necesare, dar sunt implicate niște fonduri europene în toată povestea “puturoasă” de la Florești.

“Nu se vinde ferma. Ce ziare au scris? Este opera primarului, eu nu fac politică. N-a venit nimeni să ne ofere o sumă care să acopere tot ce este necesar. Oricum nu pot să vând,  încă un an jumate sau mai mult pentru că dacă vând trebuie să dau fondurile înapoi.  Dacă vine cineva să facă o ofertă care să acopere tot, discutăm dar nu s-au purtat discuții despre niciun mall. Anul ăsta reînnoim autorizația și mergem mai departe”, ne-a declarat Nicolae Cobârzan, patronul fermei de pui.

Conform stiridecluj.ro, primarul spune: ”Am primit un email din partea investitorului care anunță că a avut discuții cu Alexandru Lădariu, arhitectul șef din Florești, și cu Nicolae Cobarzan, patronul fermei, discuții despre care eu nu am fost informat. Am aflat, însă, prin acest email că în locul fermei ar urma să fie construit un mall de genul celui de la Pandorf, un mall deschis cu spații de joacă pentru copii. Acolo, sunt circa 4 hectare pe care ar putea fi ridicat acest mall”.

Interesant de observat cum primarul aruncă pisica în curtea lui Lădariu și se preface că totul a fost făcut în spatele său. Dar, pentru voturi, orice. Prin comună circulă zvonuri că se pregătesc și actele necesare.

“Ce acte să facă? Cum să facă acte pe proprietatea mea? Nu știu unde dar nu în locul fermei. La fiecare alegeri ferma e subiectul principal. Vă amintiți că și domnul Vancea a făcut un parc pe ferma de pui la alegerile trecute”, a mai spus patronul fermei.

Nu m-am putut abține să nu-l întreb dacă nu îl deranjează toate aceste lucruri și de ce nu reacționează. Dar pe lângă faptul că a râs copios pe subiectul acesta mi-am dat seama că omul este deja obișnuit cu aceste minciuni dar mi-a spus așa: “Nu mă deranjează, vânzările nu au scăzut”.

Și poate că dacă administrația publică ar veni cu niște proiecte serioase, să ne spună că va face ceva n-am avea nimic de comentat, dar când își permite să facă sau să spună despre proiecte pe proprietățile altora, asta e prea mult. 

Așa că mare grijă, floreșteni. E epidemie de minciună la Florești, săptămâna asta.