Uite PUG-ul. Nu-i PUG-ul! Cum au rămas floreştenii fără noul PUG înainte să intre în vigoare?

bugetÎn cadrul dezbaterii ce a avut loc la Primăria Floreşti pentru bugetul pe anul 2016, primarul comunei Floreşti le-a dezvăluit celor prezenţi că au cam rămas fără noul PUG care după ce a fost întocmit va fi reluat de la zero.

 “Discutăm de Planul Urbanistic General. Îl reluam de la zero. Ce-i acolo (n.red plansa afişata în sala de consiliu şi care se vede în imagini) aproape că nu mai stă nimic în picioare. După cum spune legea până în 2018 PUG-ul va trebui să fie gata. Am ajuns la această concluzie împreună cu domnii consilieri, între timp am concluzionat cu toţii că dezvoltarea Floreştiului, a Clujului, a Apahidei şi a Chinteniului şi a Feleacului nu se poate face altfel decât printr-un plan unitar. Motiv pentru care erau câteva aspecte pe care trebuia să le tratăm în mod unitar astfel încât să ne satisfacă şi nouă necesităţile ca şi localitate. În urma unui studiu de trafic şi studiu de mobilitate în ceea ce priveşte zona metropolitană s-au tras nişte concluzii care impun nişte investiţii care zic eu, oarecum de anvergură. Ăsta este motivul pentru care am oprit planul urbanistic general”, a declarat primarul.

Concret, primarul spune că noul plan urbanistic general va presupune mai multe modificări de introducere în intravilan, demolări, exproprieri. Practic alţi bani, altă distracţie.

Ei bine, chiar dacă aceste studii trebuia să existe deja dar la dezbaterea publică legată de noul PUG a fost prezentată doar planşa afisată în sală şi dacă adunăm multiplele nemulţumiri ale altor instituţii despre care puteţi citi AICI, AICI şi AICI se pare că toată munca a fost în zadar.

Şi dacă luăm bugetele comunei începând din 2012 să vedem cam câţi bani au fost alocaţi anual pentru vestitul PUG al comunei (2012 2013 2014 2015 2016) care astăzi nu mai are nicio valoare, s-ar putea să fie vorba de o sumă destul de frumoasă şi bănuim că până acum cei care au lucrat pe PUG n-au făcut-o gratuit deci cel mai probabil au fost cheltuiţi. Pardon, are valoare căci uneori, Consiliul Local Floreşti aprobă PUZ-uri şi PUD-uri după noul PUG dar care nu a fost aprobat în Consiliul Local.

PUG 2012 pug 2013

PUG 2014 PUG 2015

pug 2016