Exclusiv:Dacă Prefectul a cerut revocarea HCL la de la Floreşti, CJ intră cu verificări serioase. PUZ-urile fără avizul de la CJ Cluj sunt NULE!

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

comisie urbanism cj clujÎn această dimineaţă, reprezentanţii Instituţiei Prefectului Judeţului Cluj ne-au adus la cunoştinţă faptul că au solicitat revocarea HCL privind înfiinţarea Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism în comuna Floreşti. La rândul său Consiliul Judeţean Cluj intră pe fir cu verificări. Toate proiectele de PUZ-uri aprobate şi care nu au avizul comisiei de urbanism de la nivel judeţean sunt NULE, au explicat reprezentanţii CJ Cluj.

Astfel, dacă azi dimineaţă Prefectura ne-a spus că proiectul de hotărâre aprobat în şedinţa din septembrie pentru înfiinţarea unei CTATU la Floreşti este nelegală şi a cerut revocarea ei, se pare că la Floreşti se află pe lângă Lege mai multe  hotărâri de Consiliu Local Floreşti.

Consiliul Judeţean Cluj ne-a transmis un răspuns din care aflăm pe lângă cele spuse de Instituţia Prefectului şi faptul că va efectua verificări ale proiectelor din domeniul construcţiilor ce au ajuns in faţa consilierilor locali şi au fost aprobate, dar fără să aibă avizul comisiei de urbanism de la nivel judeţean, aşa cum spune Legea.

Cu toate că atât primarul comunei cât şi consilierii ştiu foarte bine că poate foarte multe, dacă nu chiar toate PUZ-urile şi PUD-urile aprobate nu au avizul din partea comisiei de urbanism de la nivel judeţean, au aprobat aceste proiecte.

Mai mult de atât, ce este cel mai grav este faptul că atâtcomisie urbanism secretarul primăriei, juristul primăriei cât şi reprezentanţii de la biroul de urbanism din primărie nu au intervenit niciodată în şedinţele de Consiliu Local să spună că aprobările consilierilor nu respectă Legea. Cu toţii au tăcut şi au permis nerespectarea legii atâta timp. De precizat şi faptul că aceştia au continuat să tacă şi atunci când arhitectul judeţului, Claudiu Salanţă a transmis adrese şi i-a informat că nu este legal ce fac.

Ei bine astăzi reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au spus aşa:

„Consiliul Judeţean Cluj prin Direcţia de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a demarat procedura de modificare a documentaţiilor de urbanism aprobate de către Consiliul Local al comunei Floreşti urmând ca în urma finalizării raportului/elor de control să fie înaintate instituţiilor abilitate pentru a fi întreprinde toate măsurile legale. Subliniem faptul că în conformitate cu prevederile art.64 alin. (2) din aceeaşi lege (n.red. Legea 350/2001) documentaţiile de amenajare a teritoriului şi de urbanism aprobate fără avizele prevăzute de reglementările în vigoare sunt nule”.

Cu toate acestea nu ştim încă dacă acest control al Consiliului Judeţean vizează ultimele 2 şedinţe de Consiliu Local sau mai multe căci această nerespectare a legii nu este de ieri sau de o lună ori un an. Astfel că, rămâne de văzut ce urmează.

Citeşte şi:

Floreşti: CJ Cluj închide ochii- arhitectul şef recunoaşte ilegalitatea iar primarul pune repede de o comisie de urbanism.

Exclusiv! CJ Cluj a intervenit. Primăria Floreşti nu poate avea comisie de urbanism. Proiectele pentru PUZ şi PUD de mâine sunt blocate.

Consiliul Local Floreşti a aprobat înfiinţarea CTATU în ciuda avertizărilor arhitectului judeţului.Cât este de legal şi ce urmează?

Exclusiv: Prefectul cere revocarea HCL de înfiinţare CTATU la Floreşti. Comuna nu poate avea comisie de urbanism iar hotărârea nu este legală

1 COMENTARIU

  1. verificati unele firme de constructii;
    Szekeli(consilier), Voda (consilier), Zirbo (Constructor), Vidrean (tata tuturor constructoilor), rude ale primarului interpuse ( construstii chiar ale primarului)

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj