Exclusiv! CJ Cluj a intervenit. Primăria Floreşti nu poate avea comisie de urbanism. Proiectele pentru PUZ şi PUD de mâine sunt blocate.

CJ comisie.cj comisie 2 La începutul săptămânii am arătat faptul că Primăria comunei Floreşti este obligată de lege să ceară avizele din partea Consiliului Judeţean Cluj pentru a putea aproba PUZ-urile şi PUD-urile în Consiliul Local Floreşti. Acest lucru nu s-a întamplat (nu ştim de câtă vreme, dar ce s-a aprobat până acum fără avizele de la Consiliul Judeţean din partea arhitectului judeţului, practic nu este legal) şi se pare că acum, Consiliul Judeţean a luat taurul de coarne. 

Mai mult, conform celui de al doilea document, se pare că arhitectul şef al judeţului le-a adus la cunoştinţă atât primăriei cât şi Consiliului Local Floreşti că nu vor putea aproba niciun proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi referitoare la PUZ-uri sau PUD-uri pentru că nu au avizele din partea Consiliului Judeţean Cluj.

Totodată, a fost sesizat şi Prefectul judeţului, care la rândul său a transmis adrese către Primăriaconvocator 1 comunei Floreşti. A fost sesizat şi Inspectoratul de Stat în Construcţii, dar care în repetate rânduri a ignorat reclamaţiile locuitorilor din Floreşteti, atunci când semnalau nereguli în ce privesc construcţiile din comună.

Practic, la şedinţa de Consiliu Local Floreşti ce va avea loc mâine, consilierii locali nu vor putea aproba niciun PUZ sau PUD aflat pe ordinea de zi tocmai pentru că nu respectă legea în vigoare şi pentru că nu au avizele necesare din partea Consiliului Judeţean.

Cu toate acestea rămâne de văzut ce vor decide mâine consilierii locali în şedinţă, pentru că se pare lucrurile s-au complicat.

cj proiect.e cj proiecte.1

Citeşte şi:

Floreşti: CJ Cluj închide ochii- arhitectul şef recunoaşte ilegalitatea iar primarul pune repede de o comisie de urbanism.

Exclusiv. Arhitectul şef din Primăria Floreşti semnează autorizaţii de construire pentru firmele lui. DNA, trezirea!

Exclusiv: Cum se construieşte la Floreşti şi cum se muşamalizează ilegalităţile? Primăria a închis ochii, beneficiarul e bine pus

Exclusiv: ANI, din nou cu ochii pe Primăria Floreşti. De data aceasta este vizată o altă persoană.