[Video] Consiliul Local Floreşti mai presus de Lege. De ce se votează împotriva Legii la Floreşti?

consiliu local floresti 1Consiliul Local Floreşti s-a întrunit în această după-amiază în şedinţă. La începutul acesteia, consilierii alături de primar au păstrat un moment de reculegere faţă de cei care au decedat în tragicul eveniment de la clubul Colectiv. Un gest de bun simţ, dar care şi-a cam pierdut valoarea pentru simplul motiv că mai târziu au arătat încă o dată cum unii dintre consilieri  nu dau doi bani pe legea din România. 

În cadrul şedinţei de astăzi, consilierii au avut pe mese printre alte proiecte şi o cerere din partea Prefectului judeţului prin care solicita revocarea unei Hotărâri a Consiliului Local Floreşti pe motiv că aceasta nu a primit avizul de legatitate, tocmai pentru că această hotărâre nu era una legală.

Ei bine, acest lucru nu a contat pentru unii dintre consilierii locali care au votat „împotriva” acestei revocări. Lucru ce ne arată cât se poate de clar că la Floreşti, Consiliul Local nu dă doi bani pe Legea din România. Ei decid ce vor, nu ce spune Legea. Dar trecând peste asta, într-o notă glumeaţă dar pe de altă parte tristă (nici nu ştiu dacă să râd sau să plâng), a urmat un dialog între reprezentanţii Consiliului Local Floreşti pe care dacă îl veţi asculta în filmarea de mai jos vă veţi spune că vorba aceea „unu-i mai prost ca celălalt” este foarte adevărată.

Înainte ca aceştia să voteze, primarul comunei a cerut o „explicită”. Le-a cerut consilierilor să explice clar, cu nume şi prenume care sunt consilierii ce îi încurcă lui „treburile”.

Preşedintele de şedinţă, Laar Andras (PNL) citeşte proiectul de pe convocator:

3. Procedură prealabilă formulată de către Instituția Prefectului Judetul Cluj, prin care solicită revocarea HCL nr. 130 din 24.09.2015, privind înființarea Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului și urbanism a Primăriei comunei Florești, precum și Regulamentul de organizare și funcționare a acestei comisii.

Primarul comunei, Horia Şulea: „Trebuie să fiţi mai expliciţi. sunteţi pentru retragere sau pentru…?”

Dumitru Vanea (consilier PSD) „Comisia a fost pentru retragerea proiectului”

Nicu Oltean (PNL)Da nu citiţi vă rog, de la comisia economică care a fost pentru? La comisie era cu totul altfel.

Maja Ioan (PSD) Vă spun eu. Noi, grupul PSD ne abţinem

Laar Andras (PNL) Dar PSD nu este în comisia juridică.

Nicolae Oltean (PNL) Citeşte te rog de convocatorul pe care eu ţi l-am dat care au fost pentru, care a fost împotrivă eu sunt foarte curios.

Dumitru Vanea (PSD) Majoritatea a fost împotrivă

Concluzia a fost că nu s-a înţeles semnificaţia întrebării primarului. Şi prin urmare era absolut necesar ca „eminenţa cenuşie” de la Floreşti să intervină şi să le explice întrebarea „explicit”:

„Haideţi să fim mai expliciţi. În sensul în care, domnule preşedinte supuneţi la vot. Cine este pentru a se retrage, asta înseamnă pentru ca să nu ajungem în intanţă şi cine este împotriva revocării adică să ajungem în instanţă, dacă instituţia Prefectului va dori să facă acest pas”, le-a explicat domnul primar. De altfel cel cu master în apărare.

Vai, mama ei de Limba Română. Nu-i de mirare că au ieşit românii în stradă dacă şi cei din Parlament se înţeleg ca voi, dragi consilieri locali, surdo-muţii-orbi s-ar fi înţeles mai bine decât dumneavoastră.

Oricum, aţi votat şi aşa cum a spus şi consilierul PSD, Maja Ioan, grupul PSD prezent la şedinţă s-a abţinut (şi la momentul votului pentru înfiinţarea comisiei de urbanism şi în privinţa Puz şi Pud -urilor din Consiliu local) de la revocarea HCL 130 (4 consilieri PSD), iar ceilalţi consilieri (9 consilieri PNL şi UDMR) au votat împotriva revocării. Mai exact, hotărârea prin care se înfiinţează comisia rămâne în vigoare.

Chiar aşa domnule Primar? E de înţeles de ce se votează pe lângă Lege. Dar probabil că domnul primar ştie deja ce urmează şi a avut o presimţire.

Citeşte totul despre acest subiect:

Floreşti: CJ Cluj închide ochii- arhitectul şef recunoaşte ilegalitatea iar primarul pune repede de o comisie de urbanism.

Consiliul Local Floreşti a aprobat înfiinţarea CTATU în ciuda avertizărilor arhitectului judeţului.Cât este de legal şi ce urmează?

Exclusiv! CJ Cluj a intervenit. Primăria Floreşti nu poate avea comisie de urbanism. Proiectele pentru PUZ şi PUD de mâine sunt blocate.

Floreşti: Şulea a turbat. Zanc e plecat la Bucureşti iar primarul şi Lădariu s-au dat dispăruţi. Salanţă nu a putut controla nimic. Unde sunt documentele?

Exclusiv:Dacă Prefectul a cerut revocarea HCL la de la Floreşti, CJ intră cu verificări serioase. PUZ-urile fără avizul de la CJ Cluj sunt NULE!