Prefectul va ataca în contecios administrativ decizia Consiliului Local Floreşti de a înfiinţa comisie de urbanism

primaria floresti 1V-am arătat la începutul lunii că la Floreşti se trece peste Lege fără nicio problemă. În data de 5 noiembrie 2015 a avut loc o şedinţă a Consiliului Local Floreşti în care consilierii au avut pe ordinea de zi cererea Instituţiei Prefectului judeţului Cluj de a revoca hotărârea adoptată pentru înfiinţarea unei comisii de urbanism la Floreşti deşi Legea spune clar, comisie de urbanism nu se poate la comune. 

Ei bine, primarul comunei a reuşit să îi convingă pe unii dintre consilieri să nu aprobe revocarea hotărârii, semn că nu prea îi pasă de ce spune Legea, aşa că la fel au făcut şi acei consilieri. De altfel, în privinţa revocării, consilierii PSD prezenţi la şedinţă s-au abţinut. Atât primarul comunei cât şi cinsilierii care au respins această cerere de revocare ştiau foarte bine că următorul pas va fi ca Prefectul să atace în contencios administrativ.

Prin urmare, acest lucru se va întâmpla. Conform Legii 340, art. 20, Prefectul poate verifica măsurile întreprinse de primar sau de preşedintele consiliului judeţean în calitatea lor de reprezentanţi ai statului în unitatea administrativ-teritorială şi poate sesiza organele competente în vederea stabilirii măsurilor necesare, în condiţiile legii. În acest caz, hotărârea Consiliului Local a fost considerată ca fiind nelegală iar pentru că primarul comunei insistă să aibă această comisie de urbanism, hotărârea va fi atacată în contencios administrativ.

raspuns prefect raspuns prefect 1Vă reamintim faptul că din acest motiv (n.red. că nu există o comisie de urbanism în comună) toate proiectele de PUZ-uri şi PUD-uri ce ajung pe masa consilierilor locali pentru aprobare trebuie să treacă întâi pe la Direcţia de Urbanism a Consiliului Judeţean Cluj pentru a obţine aviz, lucru ce nu a existat multă vreme pentru Primăria comunei Floreşti. Se pare că nu se poate obişnui cu ideea asta deşi asta spune Legea 350.

Totodată, Consiliul Judeţean Cluj, prin persoana domnului arhitect Claudiu Salanţă a efectuat un control pentru ultimele şase luni în Primăria comunei Floreşti privind aceste hotărâri ale Consiliului local însă, până la momentul răspusurilor oficiale primite, raportul/rapoartele nu au fost finalizate.

Rămâne de văzut dacă instanţa va da dreptate Primăriei şi Consiliului Local Floreşti sau Prefectului..

Pentru a afla întreg parcursul acestui subiect, citeşte şi:

Floreşti: CJ Cluj închide ochii- arhitectul şef recunoaşte ilegalitatea iar primarul pune repede de o comisie de urbanism.

Consiliul Local Floreşti a aprobat înfiinţarea CTATU în ciuda avertizărilor arhitectului judeţului.Cât este de legal şi ce urmează?

Exclusiv! CJ Cluj a intervenit. Primăria Floreşti nu poate avea comisie de urbanism. Proiectele pentru PUZ şi PUD de mâine sunt blocate.

Floreşti: Şulea a turbat. Zanc e plecat la Bucureşti iar primarul şi Lădariu s-au dat dispăruţi. Salanţă nu a putut controla nimic. Unde sunt documentele?

Exclusiv:Dacă Prefectul a cerut revocarea HCL la de la Floreşti, CJ intră cu verificări serioase. PUZ-urile fără avizul de la CJ Cluj sunt NULE!