Exclusiv: Prefectul cere revocarea HCL de înfiinţare CTATU la Floreşti. Comuna nu poate avea comisie de urbanism iar hotărârea nu este legală

După ce Consiliul Local Floreşti a votat în şedinţa din 24 septembrie o hotărâre privind înfiinţarea CTATU (Comisie Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism) precum şi regulamentul de funcţionare al comisiei asta deşi arhitectul şef al judeţului, Claudiu Salanţă i-a avertizat că nu este legal aşa  ceva, instituţia Prefectului a intervenit şi a solicitat deja Primăriei comunei şi respectiv Consiliului Local Floreşti, revocare acestui HCL. 

comisie urbanismConform unui răspuns primit din partea Instituţiei Prefectului judeţului Cluj această hotărâre de Consiliu Local Floreşti nu a trecut de controlul de legalitate fiind apreciată nelegală. Totodată, instituţia a demarat deja procedura prealabilă prin care a solicitat Primăriei comunei Floreşti revocarea acestui HCL.

Pentru mai multe informaţii despre acest subiect citiţi şi:

Floreşti: CJ Cluj închide ochii- arhitectul şef recunoaşte ilegalitatea iar primarul pune repede de o comisie de urbanism.

Exclusiv! CJ Cluj a intervenit. Primăria Floreşti nu poate avea comisie de urbanism. Proiectele pentru PUZ şi PUD de mâine sunt blocate.

Consiliul Local Floreşti a aprobat înfiinţarea CTATU în ciuda avertizărilor arhitectului judeţului.Cât este de legal şi ce urmează?