Consiliul Local Florești s-a intrunit in sedinta ordinara ieri, 23 februarie 2017 iar pe ordinea de zi s-au aflat peste 20 de puncte. După modificările aduse Legii 350/2001, consilierii locali și cei județeni trebuie să își motiveze votul dat în ce privește amenajarea teritoriului și urbanismul. Aceasta a fost prima ședință în care consilierii locali și-au motivat votul privind PUZ-urile și PUD-urile aflate pe ordinea de zi. Unii dintre consilieri au venit pregătiți cu motivarea scrisă pe care au lăsat-o la secretarul comunei, motivările vor fi atașate procesului verbal al ședinței.
La ședință au fost prezenți 17 consilieri locali. Locul rămas vacant în urma demisiei lui Dan Maier urmează să fie ocupat de Jurco Eugen, iar consilierul Szekely Istvan (Condor) a absentat.
C O N V O C A T O R
Se convoacă şedinţa ordinară a Consiliului Local Floreşti, pentru data de 23 februarie 2017, ora 16,00 la sediul Consiliului local din strada Avram Iancu, nr. 170, cu următorul proiect al ordinei de zi :
1.Proiect de hotărâre privind încetarea de drept prin demisie a mandatului deconsilier local al domnului MAIER DAN-GAVRIL.
Proiectul a fost votat în unanimitate de consilieri. Președintele filialei Florești a ALDE, Florentina Vaida a anunțat că locul lui Dan Maier va fi ocupat de către Eugen Jurco, următorul aflat în listele depuse la candidatură.
2.Proiect de hotărâre privind delegarea gestiunii serviciului de alimentare cuapa/canalizare catre S.C. Compania de Apa Somes S.A. Cluj.
3.Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii Protocolului de Colaborare a comunei Floreşti la Societatea Naţională de Cruce Roşie din România Filiala Cluj
4.Proiect de hotărâre privind aprobarea aderării comunei Aiton la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „ASOCIAŢIA METROPOLITANĂ DE TRANSPORT PUBLIC CLUJ.
5.Proiect de hotărâre privind acordarea unui ajutor de urgență familiei d-nului Csengeri Andrei, cu domiciliul în comuna Florești str.Nicolae Bălcescu, nr. 21,județul Cluj, pentru refacarea locuintei distruse în urma unui incendiu.
Poriectele au trecut de votul Consiliului Local
6.Proiect de hotărâre privind privind înscrierea în Cartea Funciară a dreptului deproprietate al comunei Florești asupra imobilului compus din teren intravilaninscris in CF 72391 Floresti, cadastral 72391 cu suprafata de 59 mp.
7.Proiect de hotărâre privind înscrierea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate al comunei Florești asupra unor imobile situate în localitatea Florești.
8.Proiect de hotărâre privind înscrierea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate al comunei Florești asupra imobilului compus din teren intravilan inscris in CF 66401 Floresti, cadastral 66401 cu suprafata de 103 mp.
9.Proiect de hotărâre privind înscrierea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate al comunei Florești asupra imobilului compus din teren intravilan inscris in CF65133 Floresti, cadastral 65133 cu suprafata de 106 mp.
10.Proiect de hotărâre privind înscrierea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate al comunei Florești asupra imobilului compus din teren intravilan pentru drum inscris in CF 70764 Floresti, cadastral 70764, cu suprafata de 2748mp.
Aceste puncte au creat discuții. După ce și-au exprimat votul pentru primele 2 puncte (punctul 7 nu a trecut deși au votat de 2 ori), secretatul comunei a spus că aceste proiecte trebuie să treacă pentru că nu se poate ca ceea ce se cedează să fie refuzat. Consilierii însă, au spus că nu este adevărat și că pot respinge astfel de proiecte în primul rând pentru că nu știu exact ce sunt aceste imobile, drumuri sau acostamente dupa cum a explicat la un moment dat arhitectul primăriei, Alexandru Lădariu. Prin urmare nu toate proiectele au trecut de votul consilierilor. Consilierul Local PNL, Nicolae Oltean a spus că există o hotărâre de Consiliu Local care spune în ce condiții se preiau astfel de imobile și că ar trebui ca referatele întocmite să conțină toate informațiile necesare. Alexandru Lădariu a adăugat faptul că aceste proiecte nu au trebutpe la biroul de urbanism.
11.Proiect de hotărâre privind acordarea unui ajutor de urgență familiei d-nului Baciu Rareș cu domiciliul în comuna Florești str.Avram Iancu, nr. 349B și Pal Oszkar, cu dom în mun. Cluj-Napoca, str. Ale. Clăbucet nr.3, județul Cluj, coproprietari ai imobilului situat în localitatea Florești, st. Avram Iancu nr.349B, pentru refacarea locuintei distruse în urma unui incendiu
Acest proiect a trecut de votul consilierilor
12.Proiect de hotărâre privind aprobarea regulamentului de instituire și aplicare a taxei speciale de salubrizare , perioada și incasarea taxei speciale de salubrizare acomunei Florești.
-
Proiect de hotărâre privind aprobarea contulul de execuție bugetară la data de 30.12.2017.
Proiectul a fot aprobat în unanimitate
14.Proiect de hotărâre privind aprobarea procedurii de acordarea eșalonărilor la plata impozitelor, taxelor și a altor obligatii la bugetul local al comunei Florești, a eșalonării la plata majorărilor de întârziere de orice fel, cu excepția majorărilor de întârziere datorate pe perioada de eșalonare de contibuabilii persoane fizice șijuridice precum și procedura de acordare a scutirii de la plata majorărilor de întârziere a persoanelor fizice.
Proiectul a fost aprobat în unanimitate
15.Proiect de hotărâre privind aprobarea reglementărilor urbanistice aferente obiectivului „Studiu Sectorial- Masterplan privind zona Florești Nord -Est”.
Proiectul a fost aprobat cu o abținere: Coroian Ovidiu Cristian
16.Proiect de hotărâre privind aprobarea procedurii proprii privind atribuirea contractelor de servicii din categoriile incluse în anexa 2 din Legea nr. 98/2016, privind achizițiile publice.
Proiectul a fost aprobat în unanimitate
17.Proiect de hotărâre privind aprobare Servicii de realizare studiu de fezabilitate pentru CONSTRUIREA STATȚIEI DE TRANSFER DEȘEURI ÎN COMUNA FLORESTI, JUDETUL CLUJ.
Proiectul nu a trecut de votul consilierilor. Primarul comunei le-a explicat consilierilor că acest studiu de fezabilitate este necesar indiferent ce se va face pe acel teren: „Dacă nu fac rampă de transfer, fac ștrand”, a spus edilul. Au existat și discuții pe tema locației, consilierul local UDMR, Albert Ileana este în continuare deranjat de faptul că se dorește construirea rampei de transfer în localitatea Luna. Cert este că nu există avizul celor de la Apele Române asta însemnând că acolo nu poate fi realizată rampa. S-a mai discutat despre faptul că acest studiu de fezabilitate ar fi fost deja făcut fiind necesară și hotărârea. Au votat pentru acest proiect consilierii PNL (8) și consilierul UDMR (Szekely Istvan Doronci).
18.Proiect de hotărâre privind înscrierea în C.F. a Văii Sânaslăului aflată în inventarul bunurilor care fac parte din patrimoniul comunei Florești.
Acest proiect a fost votat în unanimitate. Hotărârea vine în strânsă legătură cu proiectul pentru modernizare străzii Eroilor, proiect pentru care s-au făcut primii pași la ședința anterioară. Vă reamintim faptul că unul dintre motivele pentru care acest proiect a fost respins de AFIR, a fost tocmai faptul că Valea nu era a comunei și nu exista nici avizul celor de la Apele Române.
19.Proiect de hotărâre privind modificarea HCL nr.105 din 25.08.2016.
Acest proiect a fost aprobat de consilieri, iar hotărârea face referire la modificări aduse în coridorul de exproprieri pentru Drumul de legătură Sud.
20.Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea „ELABORARE P.U.Z.- CONSTRUIRE IMOBILE DE LOCUINȚECOLECTIVE CU REGIM DE ÎNĂLȚIME D+P+6E+ER, AMENAJĂRI EXTERIOARE, ÎMPREJMUIRE ȘI BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI” – STR. AVRAM IANCU FN, beneficiar SC TENANGO SRL
Acest proiect a trecut de votul consilierilor însă au fost discutii legate de regimul de înălțime ce urma să fie aprobat. Arhitectul din Primarie le-a arătat consilierilor dosarul și faptul că avizul arhitectului-șef de la nivel județean a avizat un proiect cu 6 etaje deși planșele pe care le deținea Primăria Florești prevedeau 4 etaje. S-au abținut consilierii Doru Matei, Luisa Oprea și Coroian Ovidiu.
21.Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea „ELABORARE P.U.D.- CONSTRUIRE 3 IMOBILE DE LOCUINȚE COLECTIVE CU REGIM DE ÎNĂLȚIME S+P+2E CU 6 APARTAMENTE” -STR. SUB CETATE FN, beneficiar SC LUADAR EXPERT SRL
Proiectul a trecut de votul consilierilor, 6 consilieri s-au abținut: Florentina Vaida, Sebastian Cimpian, Luisa Oprea, Doru Matei, Coroian Ovidiu si Mic Adrian.
22.Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea „ELABORARE P.U.D.- EXTINDERE ȘI MODIFICARE HALĂ EXISTENTĂ”- STR. VIDULUI FN, beneficiar SC REPO ENGIENERING SRL
Proiectul a trecut de votul consilierilor. 5 consilieri s-au abținut: Sebastian Cimpian, Luisa Oprea, Doru Matei, Coroian Ovidiu, Mic Adrian.
23.Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea „ELABORARE P.U.D.- CONSTRUIRE IMOBIL DE LOCUINȚECOLECTIVE CU SPAȚII COMERCIALE CU REGIM DE ÎNĂLȚIME D+P+E ,ÎMPREJMUIRE ȘI BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI” – STR TEILOR NR. 11,beneficiar POP IOAN ȘI POP CORINA
Proiectul nu a trecut de votul consilierilor. 9 consilieri s-au abtinut.
24.Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea „ELABORARE P.U.D.- CONSTRUIRE UN IMOBIL CU REGIM DEÎNĂLȚIME P CU FUNCȚIUNEA DE ALIMENTAȚIE PUBLICĂ CU SPECIFIC ZONAL ȘI 3 CORPURI DE LOCUINȚE INDIVIDUALE CU REGIM DEÎNĂLȚIME DE LA D+P LA P” – SAT TĂUȚI, STR. MĂNĂSTIRII FN, beneficiar COLDEA MIRELA LUDMILA
Proiectul a trecut de votul consilierilor. Consilierii Sebastian Cimpian, Luisa Oprea, Doru Matei, Coroian Ovidiu si Adrian Mic s-au abtinut.
25.Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea „BRANȘAMENT ȘI POST REGLARE GAZE NATURALE PRESIUNE REDUSĂ” – STR. CETĂȚII NR. 3, beneficiar SC ANDA PAULA SRL pentru COSTIN BIANCA GELIA.
Proiectul a trecut de votul consilierilor, iar consilierul Nicolae Oltean s-a abținut.
Ordinea de zi a fost suplimentată cu un proiect privind demararea unu audit la Quatro Eco Salub, proiect ce a fost aprobat în unanimitate.
26.Diverse.