Incredibil! La Floreşti gunoaiele sunt supravegheate video. Să nu cumva să fie furate

gonoaie videoNu vă vom prezenta o ştire de genul „şoc, şoc, şoc!”, deşi este pe cât se poate de şocant ce se întâmplă. Se pare că tot s-a scris până acum în presă nu face administraţia locală din Floreşti să înţeleagă că nu se poate să laşi o întreagă comună să se afunde în deşeuri menajere, să se transforme într-o rampă de gunoi.

Un alt caz îi lasă pe trecători fără cuvinte. Pe strada Simion Bărnuţiu, deja de mai bine de o lună stau munţi de gunoaie adunate, în preajma Şomeşului, fără ca cineva să sesizeze acest lucru. Cetăţenii postează zilnic pe un site de socializare imagini pe această temă. Acest caz, însă este pe atât de comic pe cât este de grav. Munţii de gunoaie, sunt supravegheaţi video.

Într-o postare un cetăţean ne aduce la cunoştinţă cum arată exact în acea zonă.

„Ultima dată când le-au ridicat pur şi simplu am rămas stupefiată. Le-au împins la demisolul blocurilor abandonate. Sincer nu ştiu ce să vă spun, eu doar trec zilnic pe acolo când îmi duc fetiţa la şcoală. La demisolul blocului este o piscină din cauza infiltraţiilor. Copilul meu zicea: „mami dar nu ştiu că gunoaiele care stau pe un strat de apă poluează ?”. Dar azi dimineaţă se chinuiau cu un utilaj să cureţe strada”, ne-a declarat o mămică ce locuieşte în zonă. 

Se pare că acestea sunt condiţiile în care trebuie să îşi crească floreştenii copiii, fără să pese cuiva că sunt zone unde canalizarea şi aceste deşeuri pe care firma de salubrizare ce serveşte contracte nu şi le asumă.

Pe de altă parte, primarul comunei promitea într-un interviu acordat unui post de radio că firma de salubrizare ce deserveşte şi comuna Floreşti (n.red. deserveşte 4 comune având doar 3 utilaje), va mai achiziţiona o maşină de capacităţi mari, nu ştim când.

Mai mult de atât, după ce că întreaga comună se plânge de această firmă, Primăria Floreşti îi mai serveşte şi un contract de salubrizare şi deszăpezire.

gunoaieDesigur, întreg judeţul se confruntă probabil cu greutăţi în privinţa depozitării deşeurilor şi poate că odată cu problemele de la nivel judeţean au apărut probleme şi în comunităţile mai mici, dar au fost luate măsuri astfel încât deşeurile să fie depozitate pe o rampă provizorie, aşa că acest lucru nu reprezintă o scuză pentru nerespectarea contractelor dintre firmă şi asociaţiile de proprietari.

Postarile făcute au adunat comentarii din partea cetăţenilor şi care de altfel critică aspru administraţia locală.

„Lucru bine făcut se află la 500 metri de primăria Floreşti

„Totuşi mulţi iau ajutoare financiare şi materiale, dar nu se mai face mobilizarea în masă pentru o curăţenie demnă de o comună bogată şi frumoasă ca şi Floreştiul, să vedem şi noi ” lucrul bine făcut”.

„Floreşti, poarta de intrare în Cluj-Napoca dinspre vest. O avea primar Floreştiul ?”

Şi dacă tot e camera aceea de luat vederi (ne îndoim că ar fi funcţională), de ce nu se sesizează nimeni în privinţa celor care îşi aduc aportul la această situaţie? De ce nu se sesizează nimeni să ridice gunoiul la timp?

Trăiască şobolanii.

UPDATE: Gunoaiele au fost ridicate, aşa a rămas spaţiul în care au fost depozitate.10917400_389501011225680_8574938865559004113_n

Citeşte şi:

Quatro Eco Salub – salubrizare şi deszăpezire în Floreşti. Va face faţă?

“Şobolaniada” de Floreşti. Primarul se laudă cu plângeri penale. De ce se plâng administratorii?

Cum şi-au petrecut o parte din floreşteni Crăciunul?

Întâlnire de lucru pentru soluţionarea problemelor rampei de la Pata Rât. Vezi concluziile autorităţilor

Şase oferte pentru închiderea şi ecologizarea rampelor de gunoi de pe raza judeţului

 

 

Articole Noi