Consilierii locali de la Florești au început să înțeleagă. O sentință definitivă i-a trezit la realitate pe unii.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

consiliu local floresti sedintaConsiliul Local Florești s-a întrunit în ședință ordinară ieri, 15 septembrie 2016. Pe ordinea de zi se aflau mai multe proiecte De PUZ și PUD. Suprinzător, dar la această ședință nu au mai trecut proiectele ca prin brânză, vorba aia. Se pare că o sentință definitivă a instanței i-a trezit la realitate pe unii. 

Dar bucuria ce mai mare este că s-a trezit domnul Nicolae Oltean, pentru că domnul consilier are în spate mai mult de 2 mandate în care bineînțeles că a aprobat proiecte în construcții fără nicio problemă și nu îl interesa că nu este legal să le aprobe fără avizul arhitectului-șef de la județ. Ba mai mult, tot dânsul era cel care aducea argumente de tipul „Până acum era legal și acum, nu? Să meargă prefectul în instanță”.  Nu era legal domnule consilier, dar până prin 2008 știa Primăria să ceară avizul prin Certificatul de Urbanism și apoi a uitat. Iată că prefectul a mers în instanță și se pare că procesele se pierd pe capete iar unele rămân fără obiect că se mai trezesc pe drum consilierii și mai anulează din HCL-uri. Cel mai important proces pierdut e cel pentru comisia de urbanism despre care am mai scris AICI.

Din păcate, mai există și consilieri care mergând pe principiul „Pe mine nu mă deranjează, să construiască” votează doar ca să fie căci din fericire e un singur vot. Nu-i nimic, vă iertăm domna Vaida deși aveți studii juridice, să stiți că le puteți folosi și ca și consilier că nu-i interzis. Citire la sentință, lege, etc. Veți înțelege că nu e pe ce vă deranjează pe dumneavoastră ci pe ce spune Legea.

Tot în ședința de ieri cei prezenți au asistat și la o „reglare de conturi” între primar și un fost/viitor angajat. Mai exact, e vorba despre fostul angajat la biroul de urbanism Bogdan Gânscă care a venit în ședință în calitate de proiectant pentru două proiecte de pe ordinea de zi (15 și 21). Proiectele nu au au trecut de votul consilierilor fiind invocate diferite probleme. Lui Bogdan nu i-a fost permis să vorbească la ședință, democratic cum s-ar spune și s-a forțat închiderea gurii lui cu toate insistențele lui Gânscă. Acesta este un lucru cert și vizibil în înregistrarea ședinței. Nici consilierii nu sunt de învinuit, ei au aprobat după ce li s-au arătat.

Redăm mai jos ordinea de zi în privința PUZ-urilor și PUD-urilor și votul consilierilor cu mențiunea că de pe ordinea de zi au fost retrase punctele 11, 12, 13, 14, 20 și au fost prezenți 16 consilieri locali. Concret, au lipsit de la ședință Adrian Mic (PMP), Doru Matei (PSD) și Szekely Istvan „Condor” (UDMR). Pentru a fi aprobat, un proiect are nevoie de 10 voturi. Ședința în întregime se poate vedea în filmarea de mai jos.

convocator CL Floresti

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru P.U.D. Construire 4 imobile fiecare cu câte doua locuinte cuplate P+E, imprejmuire, bransamente și racorduri, situate în localitatea Florești, str. Sub Cetate, f.n, având ca beneficiari pe S.C. DINAMIC CARTING S.R.L. și S.C. MIHU COLLECTING S.R.L.

Comisiile de specialitate au respins proiectul. Consilierii au acordat voturi împotrivă cu excepția a trei consilieri (Abrudan Train, Pivariu Bogdan și Szekely Istvan) care s-au abținut.

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru P.U.D. Construire imobile de locuințe colective S+D+P+2E+M/R și modificari strcturale la constructia autorizata cu AC nr. 350 din 09.06.2016, situat în localitatea Florești, str. Valea Garboului/str. Răzoare, f.n., având ca beneficiari pe POP COSMIN MIHAI și BEUDEAN CORNEL RADU.

Comisiile de specialitate au respins proiectul. Au fost 2 voturi „pentru” (Bogdan Pivariu și Cristolțan Camelia), 4 abțineri (Laar Andras, Traian Abrudan, Albert Ileana și Hinteuar Tatiana), restul au fost împotrivă. 

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru P.U.Z. Construire ansamblu de 3 imobile cu destinația de locuințe colective S+P+2E+Er, situat în localitatea Floresti, str. Urușagului, f.n., având ca beneficiari pe HOȚ LIVIA, HOȚ IOAN, RUS IONELA, RUS OVIDIU, MUREȘAN SIMONA și MUREȘAN OVIDIU.

Comisiile au avizat favorabil, proiectul avea și avizul Consiliului Județean (nu toate proiectele de pe ordinea de zi aveau nevoie de el). Au fost 2 consilieri ce s-u abținut (Traian Abrudan și Coroian Ovidiu), restul au votat „pentru”. 

15. Proiect de hotărâre privind apărobarea documentatiei pentru P.U.D. construire un imobil cu regim de înalțime P cu funcțiunea de alimentație publica cu specific zonal și 3 corpuri de locuințe individuale cu regim de înalțime de la D+P la P, situate în localitatea Florești, str. Mănăstirii f.n., având ca beneficiar pe COLDEA MIRELA LUDMILA.

Acesta a fost primul proiect al lui Bogdan Gânscă pentru care consilierii aveau argumente să nu-l aprobe așa că a primit 3 voturi „pentru” și restul s-au abținut

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru P.U.D. construire 2 locuințe cuplate cu regim de înalțime P+E, situate în localitatea Floresti, str. Valea Gîrboului, f.n., având ca beneficiari pe BUICU ROMULUS – MIHAI SI SOȚIA SIMONA, MIRDAN BOGDAN IONUȚ SI SOȚIA CARMEN DOINA.

Comisiile au avizat favorabil. Au fost 2 consilieri ce s-au abtinut (Albert Ileana și Abrudan Traian), restul au votat „pentru”.

17. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru P.U.D. construire 4 imobile fiecare cu câte doua locuinte cuplate P+E, imprejmuire, bransamente și racorduri, situate în localitatea Floresti, str. Iazului, f.n., având ca beneficiari pe S.C. DINAMIC CARTING S.R.L. și S.C. MIHU COLLECTING S.R.L.

convocator CL Floresti 1Comisiile au avizat favorabil. Proiectul nu avea avizul arhitectului – șef dar a trecut primind 12 voturi „pentru” și 4 abțineri (Albert Ileana, Albert Zoltan, Abrudan Traian și Sebastian Cîmpian). 

18. Proiect de hotîrâre privind aprobarea documentatiei pentru P.U.Z. CONSTRUIRE 3 IMOBILE CU DESTINAȚIA HALE DE DEPOZITARE, AMENAJARE INCINTA, situat în localitatea Florești, zona Hotarlab , având ca beneficiar pe ILE SAMUIL.

Nici acest proiect nu avea avizul Consiliului Județean. Comisiile au respins proiectul. Au fost 3 voturi „pentru” (Laar Andras, Pivariu Bogdan, Vaida Florentina), 2 voturi „împotrivă” (Brad Adriana și Nicolae Oltean), iar restul s-au abținut.

19. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru P.U.D. Construire imobil de locuințe colective D+P+3E+M, situat în localitatea Florești, zona dealul de jos, având ca beneficiari pe CICIO VLAD

Comisiile au dat aviz nefavorabil. De menționat că nu avea nevoie de avizul arhitectului-șef. Consilierii au  dat 8 voturi „pentru” și 8 abțineri (Albert Ileana, Albert Zoltan, Luiza Oprea, Sebastian C]mpian, Hinteuar Tatiana, Abrudat Traian și Coroian Cristian)

21. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru P.U.Z. și construire și dotare service autovehicole, bransamente și racorduri, organizare de șantier și imprejmuire, Situate în comuna Florești, satul Luna de sus, având ca beneficiar pe S.C. LUKACOM INVEST SRL prin reprezentant VIDREAN IOAN-VIOREL.

Comisiile au respins proiectul iar consilierii au dat 4 voturi „pentru” (Laar Andras, Cristolán Camelia, Pivariu Bogdan și Vaida Florentina), Albert Ileana a votat împotrivă  iar restul s-au abținut.

22. Proiect de hotărâre prvind aprobarea documentatiei pentru PUD „Construire două imobile de locuințe colective cu regim de înălțime P+3E” situate în localitatea Florești, Strada Sub Cetate FN (Corelat cu PUZ avizat cu HCL Nr. 63/2015), având ca beneficiari pe Rusu Augustin, Rusu John, Stan Elena Elvira, Rusu Emil, Maja Maria, Maja Ioan, Maja Adela, Rusu Mircea Octavian, Rusu Călin Adrian, Rusu Gelu Dan.

Acesta a fost al doilea proiect al lui Gânscă. Comisiile au respins proiectul. Consilierii au avut ca argument faptul că în proiect li s-a prezentat un drum cu o lățime de 4 metri ceea ce spune proiectantul nu este adevărat, ar fi o greșeală. Ei bine, dacă asta au avut în față consilierii, așa au și votat. 2 voturi „pentru” (Pivariu Bogdan și Szekely Istvan), 6 abțineri (Albert Ileana, Albert Zoltan, Hinteuar Tatiana, Ioachim Vancea, Cristolțan Camelia și Abrudan Traian) și restul împotrivă.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj