”Mein Haus. Acasă este unde ai (și) un loc de muncă.” – Workshop despre oportunitățile de joburi pentru tineri și studenți.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

MeinJob - copertaSâmbătă, 1 octombrie 2016, între orele 14.00-16.00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului de Toamnă al Economiei Germane- Herbstfest 2016, va avea loc un workshop cu tema ”Mein Haus. Acasă este unde ai (și) un loc de muncă”, susținut de Liga Studenților Români din Străinătate și Asociația Gutenberg- Organizația studenților vorbitori de limba germană.

Ideea acestui workshop a pornit de la necesitatea de a conecta cererea cu oferta de locuri de muncă pe un segment specific – tinerii, fie ei plecați la studii în străinătate, fie vorbitori de germană în căutarea unui job sau a unui internship în această limbă.

Această conexiune a antreprenorilor și managerilor interesați de astfel de angajați calificați se va realiza prin intermediul a două instrumente dedicate, două platforme gândite special pentru publicul țintă: Hai Acasă!, program gândit de Liga Studenților Români din Străinătate și platforma MeinJob.ro, inițiată de Asociația Gutenberg.

Proiectul Hai Acasă! îşi propune să ofere alternative viabile celor ce doresc să se reorienteze către România şi să participe la viaţa publică si privată, fie prin sprijin şi implicare de la distanţă, fie prin contribuţia directă la consolidarea şi îmbunătăţirea mecanismelor sociale prin întoarcerea acasă.

Iniţiativa face parte din demersul LSRS de promovare a implicării studenților și absolvenților români cu studii peste hotare în demersuri de dezvoltare a României pe plan economic și social.

Hai Acasa foto tanar”Hai Acasă! se adresează tinerilor cu experienţă academică internațională interesați de oportunitățile profesionale din România, oferindu-le posibilitatea unor cariere în companii de top din mediul de afaceri românesc. Totodată, evenimentul Hai Acasă! oferă acces la o resursă umană vitală pentru țara noastră și promovează oferte profesionale atractive din partea celor mai importanți angajatori din România”, spune George Tecușan, vicepresedinte Relații Externe al LSRS.

Printre companiile de top participante la ediţia curentă a Hai Acasă! se numără: Deloitte, Bosch, Accenture, Schaeffler Romania, Stefanini sau Pfizer.

Site-ul MeinJob.ro reprezintă singura platformă de joburi din România dedicată exclusiv vorbitorilor de limba germană.

Hai Acasa copertaInițiativa asociaţiei Gutenberg este unică atât pentru grupul ţintă pe care îl reprezintă, cât și pentru mediul economic cu interes în nișa vorbitorilor de limba germană.

Platforma MeinJob, aflată încă în versiune Beta, se va lansa la sfârșitul lunii octombrie.

”Portalul își propune să creeze o comunitate a vorbitorilor de limba germană la nivel naţional, o comunitate a celor care sunt interesaţi și care își doresc în prezent sau pe viitor să se angajeze. Până la sfârșitul anului, dorim să creștem această platformă până la 400 CV-uri și 50 de firme, iar pe termen mai lung, ne dorim sa creștem la 3000 CV-uri și 700 de firme”, spune Vitz Réka, manager financiar al Asociației Gutenberg și reprezentant al proiectului MeinJob.

Background info

Hai Acasa colajLiga Studenților Români din Străinătate (LSRS) este o organizaţie neguvernamentală cu peste 12.000 de membri din peste 50 de țări, una dintre cele mai active ONG-uri româneşti cu impact semnificativ asupra mediului public şi privat din România.

Membrii LSRS sunt: studenți în străinătate, absolvenți de studii peste hotare, sau tineri din România care doresc să-și continue studiile în străinătate. LSRS este construită în proporție de 100% din peste 300 de voluntari activi, în 40 filiale și reprezentanțe în întreaga lume.

LSRS este o platformă deschisă pentru dialog şi acţiune ce contribuie activ la dezvoltarea societăţii româneşti, dar şi la consolidarea Diasporei şi la promovarea unei imagini pozitive a României peste hotare. Studenţii şi absolvenţii români din străinătate reprezintă o resursă strategică importantă pentru România, beneficiind de studii şi experienţă de muncă în ţări din întreaga lume.

Asociaţia Gutenberg – Organizația studenților vorbitori de limba germană este singura organizaţie studențească de vorbitori de limba germană din România.

Gutenberg este un spațiu dedicat formării și dezvoltării personale constante a organizației, a membrilor și a activității acestora. În jurul acestei valor încercăm să dezvoltăm organizația, proiectele și membrii, din 2009 pana în prezent, dând astfel naștere unei comunități formată de valori și o obsesie de a deveni mai buni în plan personal și profesional.

În cei 7 ani de activitate, Gutenberg are peste 1200 de tineri vorbitori de limba germană, de la nivel național și internațional, care au participat la proiectele asociaţiei.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj