UPDATE: Era de asteptat! LUKACOM INVEST SRL se ocupa de deszapezire la Floresti.

Primăria comunei Florești a atribuit contractul pentru deszapezire si salubrizare stradala prin negociere fara anunt către Lukacom (firma lui Ioan Vidrean). Nimic surpinzator, prin comuna existau deja zvonuri in acest sens. 

De altfel, firma este cunoscuta ca fiind abonata la banul public pentru multele contracte pe care le primeste pe tava din partea administratiei publice locale.

Informatia a fost facuta public chiar de catre administratorul public al comunei Floresti, pe pagina de facebook oficiala a acestuia. Cativa cetateni au incercat sa primeasca mai multe informatii de la domnul Goia Ștefan, astfel ca acesta a explicat dupa mai multe insistențe că Lucakom este singura firma care s-a prezentat la negocierea fără anunț.

Pentru că vorbim de contractul de deszăpezire si salubrizare stradală, este de mentionat faptul că există postată pe siteul de licitații publice și o licitație pentru atribuirea contractului. Aceasta negociere fara anunt a avut loc cel mai probabil  pentru ca administratia publica locala nu se astepta sa incheie licitatia.

lucakom lukacom1 lukacom 2 lucakom3

lukacom 3Mai mult, primarul comunei a si spus in sedinta publica de Consiliu Local Floresti că operatorii de salubritate (nu are importanta care dintre ele dar trebuie sa stiti ca sunt in desfășurare două licitații: una pentru salubrizare menajera și aceasta pentru salubrizare stradală și deszapezire) refuză să se prezinte la licitații din cauza unor posibile cercetări ale procurorilor, se plângea edilul în ședință. Despre asta găsiți video AICI.

Fără să repret în detaliu despre cum a acuzat nefondat jurnalistul Cluj24h.ro sau despre cum a amenințat, cred că se pune cel puțin o întrebare cât se poate de pertinentă.

Despre Lucakom v-am mai spus, a facut parcuri de joaca AICI, a facut trotuare, stații de autobuze, salubrizare stradală/desz[pezire căci QES nu avea mașini pentru salubrizare stradală și deszăpezire, mașinile veneau de la același om de afaceri din Florești, detalii AICI inclusiv construcții de hale cum ar fi ca cele de AICI.  Nu în ultimul râd, a făcut și lucrări de asfaltare străzi, pentru cei care își amintesc de asfaltările făcute cu puțin timp înainte de alegerile locale.

Dacă într-adevăr procurorii l-au luat la întrebări pe primarul comunei pentru contractele de salubritate (repet, nu conteaza care pentru că QES era în stransă legătură cu acestă firmă)  cum se face că Lukacom este fingura firma căreia nu-i este frică să se prezinte la oferte pentru aceste contracte? 

Rămâne de văzut, însă cel puțin pentru această iarnă (ca și în ultimii ani de altfel, dar acum oficial) se va ocupa de deszăpezire Lukacom Invest, aceeași firmă pe care o găsim și în Consiliul Local Florești pentru PUZ-uri reprzentată fiind de Ioan Vidrean.

UPDATE: Domnul administrator public al comunei Floresti ne-a adus la cunostinta ca atribuirea contractului nu s-a facut printr-o negociere fara anunț ci printr-o procedură de atribuire a contractului de achiziție publică – „Servicii de deszăpezire în comuna Florești constând în: curățatul manual al zăpezii, curățatul mecanizat al zăpezii, prevenirea si combaterea poleiului, evacuarea zăpezii”.