Primarul din Florești, cercetat penal. Lukacom a mai servit un contract pentru deszăpezire.

Horia SuleaCercetat penal, primarul comunei Florești îi mai servește un contract lui Lukacom Invest SRL. Se pare, conform ziarulfaclia.ro că primarul din comuna Florești este cercetat penal pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu în formă continuată. 

Prejudiciul creat de edil s-ar ridica la 276.526,1 lei iar pentru recuperarea pagubei anchetatorii au dispus instituirea sechestrului asigurator pe două terenuri ale lui Şulea. Este vorba de un teren de 3.236 mp iar celălalt de 8.364 mp. Din informaţiile obţinute de ziarul Făclia reiese că primarul este cercetat pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu în formă continuată. Concret, spun procurorii, în perioada decembrie 2012 – martie 2013, la diferite intervale de timp, în calitate de primar, Horia Şulea, ordonator principal de credite şi coordonator al serviciilor de salubrizare, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de deszăpezire a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, concretizate în semnarea plăţilor sau asumarea lor, în cuantum total de 123.516,4 lei. De asemenea, procurorii au reţinut că, în perioada iulie 2012 – noiembrie 2012, la diferite intervale de timp, a mai efectuat plăţi ‘’nelegale’’ pentru serviciile de curăţenie stradală a localităţii în sumă de 54.126 lei. Şulea mai este acuzat că, în perioada februarie 2013 – decembrie 2013, la diferite intervale de timp, în calitate de primar, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de curăţenie stradală a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, concretizată în semnarea plăţilor sau asumarea lor, în cuantum total de 98.883,7 lei. În total, prejudiciul calculat de procurori se ridică la 276.526,1 lei. În acest sens, anchetatorii au instituit sechestrul asigurator pentru un teren de 3236 mp şi unul de 8.364 mp. Primarul a contestat măsura dispusă de procurori cu privire la terenuri, cerând ridicarea sechestrului de pe unul din terenuri pentru că valoarea acestora este cu mult mai mare decât prejudiciul imputat de procurori. Astfel, apărătorul primarului a arătat că terenul de 3.236 mp ar fi estimat la 956.080 lei, iar cel de 8.364 mp la 2.391.920 lei. În acest context, judecătorul a admis cererea menţinând sechestrul doar pe terenul de 3.236 mp., conform ziarulfaclia.ro

Cu toate acestea, Lukacom Invest SRL, firma care s-a ocupat și în anii anteriori de deszăpezire la Florești, mai primește un contract. Important de reținut este faptul că Primăria avea contract de deszăpezire cu Quatro Eco Salub.

V-am arătat zilele trecute cum Lukacom Invest a primit noul contract pentru deszăpezire printr-o procedură de achiziție publică constând într-o negociere fără anunț de intenție. V-am arătat cum în data de 08.12.2017 a fost afișat pe site-ul primăriei invitația de participare care avea termen de depunere a ofertelor pentru data 14 decembrie 2017. La ședința din 18 decembrie, consilierilor li s-a cerut aprobarea unei noi proceduri de achiziție publică dar li s-a spus, conform referatului de specialitate că au avut loc două proceduri de negociere fără anunț eșuate pentru data de 8 dec.2017 și 14.dec.2017 când nu s-a prezentant niciun operator la depunerea de oferte. După aprobarea acestei noi proceduri, pe site-ul instituției nu a fost postată nicio invitație de participare la procedura de atribuire contract pentru deszăpezire prin negociere fără anunț.

Citește și:

UPDATE: Era de asteptat! LUKACOM INVEST SRL se ocupa de deszapezire la Floresti.

Cluj24h 728x90

Pentru a distrage atenția de la esența unui subiect sensibil, adminstrația publică de la Florești alege discreditarea

Quatro Eco Salub n-are bani pentru rampă dar are să plătească noi angajați. Unde se duc banii ce intră în firmă și de ce nu vor scăpa floreștenii de ea ?

Floreşti: Cât au costat cele două parcuri realizate de Primărie şi în buzunarul cui a băgat de această dată bani, administraţia locală?

Supărat pe procurori, primarul din Florești a acuzat și amenințat public jurnalistul Cluj24h.ro și un consilier local.