[Video] Floreşti: Interesele cui va juca noul GAL şi cum şi-au schimbat consilierii votul?

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Consiliu Local Floresti 1După mai multe încercări disperate de adoptare a unei hotărâri, despre care mulţi spun că este una ilegală, implicarea comunei Floreşti ca membru fondator la un nou GAL (Grup de Acţiune Locală), a fost adoptată.

Consilierii locali au avut pe masă în şedinţa de ieri proiectul de hotărâre privind aprobarea participării comunei Florești, jud. Cluj, ca membru fondator la înființarea Asociației ” GAL Someș-Nadăș”.

Un proiect ce de altfel a stârnit multe discuţii încă de la prima şedinţă în care a fost pus pe ordinea de zi. La acel moment, pentru că se ştia deja că vor fi discuţii (n.red. la şedinţa din 26.02.2015) primarul comunei l-a adus la şedinţa pe Ovidiu Colceriu, primar al comunei Sînpaul şi totodată preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, pentru a-i convinge cu vorbe dulci pe consilieri să voteze acel proiect.

Discuţiile purtate îndelung nu i-a convis pe consilieri să voteze acest proiect pentru că marea majoritate dintre ei recunosc că este o ilegalitate înfiinţarea acestui nou GAL.

De ce este ilegal? Din simplul motiv că există deja unul prin care comuna a atras fonduri pe care are toate şansele să le piardă. Şi vă dăm ca exemplu concret, comuna Floreşti a avut prima maşină de pompieri în mandatul lui Ioachim Vancea din activitatea GAL Lider Cluj. Toate aceste aspecte, au fost ridicate în discuţii, dar desigur, cum acest noul Gal va face jocul unora este foarte important ca el să fie înfiinţat. Prin urmare atât Ovidiu Colceriu cât şi juristul mai aveau puţin şi stateau şi în cap numai să convingă consiliul.

Ei bine, la acel moment consilierii nu erau convinşi, astfel că edilul le-a spus că va reveni cu proiectul pe ordinea de zi de câte ori va fi nevoie.  Care să fie motivul pentru care comuna nu poate continua în GAL-ul din care face parte în prezent?

Din spusele primarului chiar în şedinţele de Consiliu Local, nu doreşte să se „joace cu aceeaşi jucărie cu care s-a jucat” şi fostul primar. Mai exact, s-a părea că actualul GAL este plin de ilegalităţi, dar nu ştim nimic concret şi asta pentru că unii ascund, iar alţii acuză prefăcut, dar fără să explice clar.

Şi evident, cum ne-am obişnuit deja, totul este „reglat” politic. Aşa că dacă la prima şedinţă, fostul PDL l-a ţinut pe Vancea strâns în braţe (n.red. acesta fiind preşedintele GAL Lider Cluj), la următoarele şedinţe lucrurile au început să se schimbe.

Ce este GAL Lider Cluj?

Asociația Grupul de Acțiune Locală Lider Cluj! Grupul de Acțiune Locală este un parteneriat public-privat finanțat prin Axa LEADER a PNDR care utilizează o abordare de tip bottom-up” pentru a contribui la dezvoltarea socio-economică a teritoriului său. Acesta se întinde pe raza a 8 comune din județul Cluj (Așchileu, Baciu, Ciurila, Florești, Iara, Panticeu, Săvădisla, Sânpaul) și o comună din județul Sălaj (Hida).

Astfel, dacă prima dată proiectul de hotărâre nu a întrunit numărul necesar de voturi, la următoarea şedinţă a fost amânat şi astra pentru că aştaptau un document în posesia căruia consilierii nu au mai intrat iar la cererea lui Ioachim Vancea consilierii au votat pentr amânarea proiectului.

Lucru ce de altfel, nu l-a deranjat deloc pe primar, astfel că la şedinţa din 12.03.2015, proiectul a fost amânat.

Şedinţa de aseară a fost una care a marcat o victorie pentru primar, care a ţinut şi cu dinţii de înfiinţarea noului GAL. Consilierii au aprobat proiectul. Şi fără alte discuţii, imaginile vorbesc de la sine şi arată şi schimbările de voturi, fără să comentăm posibile motive.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj