Începe distribuţia pachetelor de alimente prin programul Primăriei Cluj-Napoca

ajutoare alimente de bazaPrimăria Cluj-Napoca organizează pentru al treilea an consecutiv distribuţia de pachete de alimente de bază către persoane din categorii devaforizate din municipiu, pe baza unui program iniţiat de primarul Emil Boc.

Acest proiect este suplimentar celui din fonduri europene şi oferă şansa şi altor categorii de persoane, în afara celor prevăzute în programul european, de a beneficia de ajutoare alimentare.

Prin HCL nr. 105/2015 s-a alocat suma de 1.300.000 lei în vederea distribuirii de alimente către aproximativ 25.000 de clujeni, beneficiari de ajutor social, persoane cu handicap grav şi accentuat, persoane vârstnice şi din alte categorii sociale aflate în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală.

Un pachet conține 7 produse alimentare: 1 l ulei, 1kg făina de grâu, 1 kg orez, 1 kg zahăr, 1 bucată conservă carne de porc, 1 bucată conservă carne de vită, 1 bucată pate porc. Costul unui pachet este de 13,93 lei fără TVA.

Distribuţia alimentelor va începe de luni, 27 aprilie 2015 şi se desfăşoară după următorul program:

Luni, Marţi, Miercuri –  între orele 08,30 -15,30;

Joi –  între orele 08,30 – 16,30

Vineri –  între orele 08,30 – 14,00.

alimente

Întocmirea listelor cu categoriile de beneficiari s-a făcut cu sprijinul Casei Judeţene de Pensii Cluj, Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Cluj şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj. Încadrarea în una din categoriile de persoane defavorizate s-a făcut în baza documentelor prevăzute de HG nr. 799/2014 modificată şi republicată.

Toţi beneficiarii programului vor primi invitaţii scrise, trimise prin poştă, să se prezinte la unul dintre centrele de distribuţie arondate pentru a ridica alimentele. Este necesar ca aceştia să se prezinte cu buletinul/cartea de identitate, în original, pentru ridicarea pachetelor.

În cazul în care anumite persoane nu se regăsesc pe listele iniţiale, dar se încadrează în una din categoriile enumerate mai sus, acestea au posibilitatea, pe baza documentelor justificative, să se prezinte la punctele de distribuţie pentru a fi trecute pe liste suplimentare, în vederea ridicării pachetelor.

Relaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0264-453056.

Articole Noi