Liceenii clujeni construiesc casa Habitat pentru care au strâns bani tot anul școlar

TC la HFH Cluj 3O echipă de 50  de elevi  și  profesori  din cadrul Transylvania College  construiesc în această săptămână o locuință pentru o familie cu venituri modeste pe șantierul Habitatfor Humanity Cluj din Jucu de Sus.

Întreaga comunitate a școlii s-a implicat în acest proiect de-a lungul anului școlar, de la cei mici la cei mari, pentru a strânge fonduri care să acopere costurile materialelor de construcții.

Elevii construiesc una din cele 15 locuințe pe care asociația Habitat for Humanity Cluj leridică la Jucu. În primele zile, au pregătit cadrele de lemn pentru pereți și acoperiș, au săpat șanțuri, pentru a putea ridica casa în a doua parte a săptămânii. Au ridicat structurile perețilorși până la finalul săptămânii le vor placa cu osb pe exterior.

TC la HFH Cluj 2„Am petrecut 8 ore incredibile pe șantierul de la Jucu în cadrul proiectului de implicare in comunitate, ‚The House Raising Project’, inițiat de elevii din Transylvania College pentru asusține parteneriatul cu Habitat for Humanity Cluj.  Din punct de vedere fizic, am simțit că prin munca mea contribui la clădirea unui cămin pentru o familie în dificultate. Din punct devedere emoțional, am avut ocazia să îi cunosc pe elevii noștri în afara școlii și să formăm împreună o alfel  de echipă.  Cu toții  am învățat  să apreciem munca depusă în fiecare  zi pentru a construi o casă și le mulțumim partenerilor noștri de la Habitat for Humanity Cluj pentru această oportunitate,” a declarat Ruxandra Mercea, Director Executiv Transylvania College.

Săptămâna de  construcție  este  cea cea  mai  importantă  acțiune din proiectul  „The House Raising Project”,  cum a fost  denumit  de elevi,  în  care  comunitatea  școlii  și-a  propus să construiască o casă pentru o familie care locuiește în condiții inadecvate. Elevii au înotat la Swimathon în 2014,  au vândut  jucării  la  târgul  de  Crăciun, au vândut  ciocolată  caldă  la cantina școlii și vor mai organiza astfel de activități până la finalul anului școlar. Scopul lor e să acopere cât mai mult din costurile materialelor de construcție, pe lângă participarea lor propriu-zisă la construcția casei.

TC la HFH Cluj„Colaborarea noastră cu Transylvania College este un parteneriat pe care noi îl prețuim în mod deosebit. Cea mai mare bucurie a noastră e că elevii și profesorii care s-au implicat în activitățile  de  strângere de  fonduri  participă și  în  construcția  propriu-zisă  a locuinței. Proiectul are cu totul alt înțeles când partenerul nostru poate vedea finalitatea proiectului și impactul pe care îl aducem. Ne-au molipsit cu entuziasmul lor și le mulțumim din tot sufletul pentru toate eforturile care le-au depus”, explică Horea Jurcan, director executiv Habitat for Humanity Cluj.

TC la HFH Cluj 4Habitat for Humanity Cluj construiește locuințe simple, decente și accesibile pentru familii cu venituri  mici,  care  locuiesc  în  condiții improprii:  cum ar  fi  în  spații  prea  mici,  izolate neadecvat și cu igrasie sau fără utilități. Până în septembrie 2015, asociația va construi 15 locuințe în comuna Jucu, pentru familii de la doi la cinci membri aflate în nevoie urgentă de locuire, care nu ar avea altfel posibilitatea de a avea o locuință decentă. Cele 15 locuințe vor respecta principiul Habitat for Humanity Cluj de a fi simple, decente și accesibile și vor fi construite cu ajutorul voluntarilor locali și internaționali de peste tot din lume.

Articole Noi