[Video] Florești: ATIF, tratată în bătaie de joc. Un consilier local își cere scuze pentru comportamentul primarului.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Spre finalul ședinței de Consiliu local ce a avut loc ieri, un consilier local și-a cerut scuze pentru modul în care a fost tratat reprezentantul ATIF (Asociația Trăiesc în Florești) când a fost în audiență la Consiliul Local Florești. Este cel puțin a doua oară când vicepreședintele asociației este tratat urât de către cei care, se pare, uită atât de ușor că ar trebui să fie în slujba cetățeanului.

Pentru ca lucrurile să fie clare, totul a început de la solicitările scrise de reprezentanții ATIF pentru a ajunge în audiență la Consiliul Local Florești și la Primar (audiențele au fost cerute separat și nu la comun).

asociatiaCu toate că au trecut 30 de zile de la momentul depunerii solicitărilor iar ATIF nu a primit niciun răspuns, reprezentanții asociației au postat pe pagina de facebook un anunț în care aduceau la cunoștința publicului că vor fi prezenți la următoarea ședință a Consiliului Local pentru a adresa câteva întrebări.  Concret,  au colicitat audiență la Consiliu local în 26.07.2017. Angajații din primărie nu au arătat această solicitare consilierilor (din 26 iulie) decât la ședința pe comisii din august (sfârșit de august) după ce asociația anunțase că va fi prezentă la ședință (pentru că nu primise răspuns la solicitare).  Deși înițial președintele de ședință a spus că îl va lăsa pe Alin Vlașin (vicepreședintele asociației) să vorbească, la final a declarat ședința închisă l-a trimis pe Vlașin la plimbare spunându-i că va fi primit în audiență și va fi anunțat.

A venit luna septembrie așa că reprezentanții asociației au fost invitați în audiență, înainte de ședința pe comisii (nu în timpul ședinței pentru că aceasta nu este publică). În mod normal primarul comunei nu avea ce căuta la audiența Consiliului Local, însă a fost prezent și l-a pus la punct pe Alin Vlașin care a pus niște întrebări.

Vicepreședintele Asociației Trăiesc în Florești a fost jignit de către primarul comunei și acuzat însă la întrebări tot nu i s-a răspuns.

alina Vlasin„În mare parte ne-am certat. A început cu acuze că la acțiunea de ecologizare pe Valea Sânaslăului ne-am strând doar trei oameni și că era curat de dinainte, că nu am adunat nimic, ne-au răspuns că nu știm legea, că nu sunt întrebări pentru Consiliul Local.  Doar primarul răspundea, consilierii nu spuneau nimic. Comentarii că nu știm nimic, nu știm să căutăm documente publice, tot felul de acuze care nu își aveau rostul (n.red. în apărarea primarului a sărit și viceprimarul). M-a acuzat că fac parte dintr-un partid, ceea ce nu este adevărat. Mi-a spus că eu nu stau în Florești numai de un an și două luni. M-a făcut nesimțit și impertinent, că mă ascund în aspatele asociației și tot felul de acuzații care nu aveau legătură cu întrebările mele. Noi la acțiunea aceea nu am fost trei persoane, am strâns saci întregi de gunoaie, dar nu avea nicio legătură cu ce întrebam eu. Nimic nu a fost adevărat”, a declarat pentru Cluj24h.ro, Alin Vlașin, vicepreședinte ATIF.

Un consilier Local își cere scuze public pentru modul în care Alin Vlașin a fost tratat la audiența care trebuia să fie cu Consiliul Local Florești.

Unuia dintre consilierii locali i s-a făcut rușine de rușinea primarului, așa că la ședința Consiliului local Florești de ieri, și-a cerut scuze public pentru ce s-a întâmplat. A fost de altfel singurul care a sărit în apărarea reprezentantului ATIF la audiență.

Este vorba despre consilierul local PSD, Doru Matei. Până la urmă indiferent că întrebările sunt sau nu mai viabile pentru consilieri sau pentru primar, cert este că nu se răspunde cum a făcut-o primarul comunei. Nu este de altfel pentru prima dată când locuitorii comunei se plâng de modul în care sunt tratați de către edil. De această dată, un consilier local consideră că modul în care s-a comportat primarul aduce o pată pe obrazul Consiliului Local Florești.

Sursă foto: www.facebook.com
Sursă foto: www.facebook.com

Aș vrea să îmi cer scuze în mod public pentru ce s-a întâmplat aici la ședința pe comisii de joi  când a fost invitat aici de către Consiliul Local Florești un reprezentant al unei asociații neguvernamentale, o asociație din Florești. Bineînțeles, s-au cerut în audiență și au fost invitați de către Consiliul local nu știu ce a căutat domnul primar aici, sper ca pe viitor să nu mai fie invitat și domnul primar pentru că a adus o mare pată pe obrazul Consiliului Local. Vreau să îmi cer scuze pentru tratamentul la care a fost supus domnul Alin Vlasin, a spus Doru Matei la ședința de Consiliu Local. 

Primarul a dat un răspuns consilierului în stilul caracteristic, făcând politică pe subiect și susținând că întrebările îi erau adresate lui și nu consilierilor.

Domnule consilier, ideea este următoarea. Toate acele întrebări au fost adresate primarului și nu dumneavoastră motiv pentru care i-am recomandat să vină în audiență la mine. Doriți iar scandal?

ATIFDupă care, primarul a întors problema la pagubele create de furtună. Bineînțeles, edilul neagă cuvintele spuse de parcă n-au fost martori la întâmplare mai multe persoane.

Chiar dacă la întrebări ar fi putut răspunde primarul mai bine decât consilierii, niciun cetățean nu merită să fie tratat așa cum a făcut-o edilul. Până la urmă cetățenii plătesc pentru salariul angajaților din Primărie, al primarului și pentru indemnizațiile consilierilor așa că merită cel puțin respect. Iată că nu! Primarul nu a prea răspuns întrebărilor, foarte puțin, pentru că a fost mai axat pe discuții inutile care nu aveau legătură cu ce se petrecea acolo.  Ce legătură avea acțiunea de ecologizare a asociației cu audiența? Au uitat cu toții mult prea repede de momentele în care cereau voturile cetățenilor. Pe alți consilieri nu i-a deranjat comportamentul primarului, probabil că li se pare normal acest tratament. Este curios cum niciun alt consilier nu a intervenit să atragă atenția că ar fi mai bine ca cetățeanul să spună ce are de spus și apoi să primească un răspuns civilizat. Dar nu, cetățeanul nu a fost lăsat să vorbească la ședințele publice fiind invocate tot felul de motive puerile, ba că nu s-a trecut pe hârtie pentru luarea cuvântului, ba că va fi primit altă dată, să meargă în audiență la primar și „audiență” s-a făcut.

asociatie 1La primar nu mergi în audiență când ai nevoie și faci solicitare pentru a fi programat, mergi când vrea el!

Probabil că stau cetățenii la rând pentru audiență la primar mai ceva ca pe coridoarele spitalelor unde de multe ori așteaptă mult și bine. Altfel nu se explică de ce primarul le-a recomandat celor de la ATIF să vină în audiență la el, când nici solicitarea de audiență la primar din 04 iulie 2017 nu are un răspuns. Floreștenii abia dacă merg la vot, cu atât mai puțin la audiențe la primar sau consilieri locali. Și pentru că sunt atât de puțini cei cărora le pasă ar putea să îi primească săptămânal în audiențe.

Dacă tot a intrat neinvitat peste audiența Consiliului Local Florești, de ce nu a răspuns frumos întrebărilor? Ce ar trebui să îi facă pe reprezentanții ATIF să creadă că dacă Alin Vlașin a fost tratat așa de către primar la audiența Consiliului Local vor fi mai bine tratați la audiența cu primarul?

Rămâne să vedem de câte ori le va mai da primarul peste nas cetățenilor în condițiile în care domnia sa ar trebui să dea explicații despre ce face cu banii cetățenilor dacă îi sunt cerute. Să oferi un răspuns de bun simț, fără atacuri și jigniri nu costă nimic.

Citește și:

UPDATE: Interzis reprezentanților Asociației „Trăiesc în Florești” să vorbească la sedința de Consiliu Local.

1 COMENTARIU

  1. E practica standard la primarie sa nu raspunda la solicitari. Am facut o solicitare scrisa la primarie de a explica modul de cheltuire a banilor din bugetul local in anul anterior, solicitare ramasa fara raspuns desi cererea am depus-o cu luni de zile in urma.

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj