[Video]: Așa trec peste Someș locuitorii din Colonia de sub deal. Primăria cârpește de ani buni puntea dar între timp, la Florești e petrecere

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

punte 2De ani buni, locuitorii din Colonia de Sub Deal, comuna Florești par să fie o bătaie de joc pentru administrația publică locală. Primăria cârpeste de ani buni o  punte pentru că nu este capabilă sau pur și simplu nu vrea să o facă așa cum se cuvine. Locuitorii din acea zonă sunt nevoiți să își asume în orice moment faptul că pot cădea în Someș. Între timp la Florești e petrecere mare pe bani publici, bere, mici și voie bună. 

Fie că vorbim de lucrările proaste realizate de-a lungul anilor la această punte, fie că vorbim despre persoane care vandalizează, este tot de datoria administrației publice să rezolve problema. Primăria Florești însă, a preferat să explice în repetate rânduri (inclusiv la ședințele de Consiliu Local) că acolo locuiesc și persoane de o „anumită etnie” care distrug puntea

Un locuitor din zona Colonia de Sub Deal a postat pe o rețea de socializare, filmulețe în care a arătat care este starea punții și cum trec locuitorii de acolo peste Someș când se întorc de la muncă. Este o adevărată aventură să treacă peste punte iar șansele să reușească să ajungă de cealaltă parte a Someșului scad pe zi ce trece datorită nepăsării administrației publice locale.

În primul rând, pe filmare se observă că iluminatul public la acea punte este inexistent, locuitorii trec puntea cu lumina de la telefoane. Și este un adevărat ajutor când ne gândim că la găurile imense din punte, fiecare om care trece are toate șansele să cadă în Someș.

Filmarea postată aseară a și adunat comentarii:

Cu frica am trecut puntea…

punte 1Eu nu inteleg de ce de atatia ani nu se poate face ceva cu puntea asta ? An de an aceeasi poveste nu a fost o vara sa nu sa rupa sau sa se taie scandurile de la punte oare nu se poate face o alta punte mai trainica care sa nu sa fure sau sa se distruga asa usor ? Una din beton sau chiar de fier asa saraca ii comuna Floresti parca suntem in epoca primitiva 🙁 maine poimaine trebuie sa ne agatam de sus cu o funie si sa ne trage doar ce facem muschi ca si cu triiolianaaa doara suntem la tara oameni vanjosi …nu de alta dar circula multi copii pe ea si totusi nu se iau masuri nu toata lumea are masina sa mearga pe baraj. 🙁

Ei bine, tocmai pentru că este o problemă de care se discută de ani buni. După multe discuții, în 2014 un consilier local PSD a venit cu inițiativa, a realizat un proiect de hotărâre cu tot ce presupunea repararea acelei punți așa cum se cuvine.  Pentru ca să fie clar cum au stat lucrurile, inițiativa a venit prin septembrie 2014, tot atunci s-a și aprobat în Consiliul Local Florești și în aprilie 2015 puntea a fost în aceeași stare deplorabilă. E ușor să spunem că locuitorii sunt vinovați, dar și lucrările sunt făcute de mântuială.

În prezent starea acestei punţi prezintă un grad mare de deteriorare. Elemente din lemn de brad rupte, fisurate, neprinse în şuruburi şi total nehidrofugate, ancore rupte, nesudate sau sudate necorespunzător, elemente din lemn de diferite lăţimi, nelăcuite în vederea evitării putrezirii lor, lipsa şuruburilor de prindere a elementelor care alcătuiesc pardoseala punţii şi lipsa iluminatului punţii”, sunt problemele semnalate de consilierul local.

Maja Ioan propunea consilierilor locali repararea acestei punţi şi iluminarea ei, aşa cum este normal să fie în orice comunitate şi mai ales în comuna cea mai mare din ţară.

punteAstăzi, puntea nu prezintă un grad mare de deteriorare …. prezintă un adevărat pericol. Conform proiectului lui Maja Ioan, aceste lucrări ar fi costat cu TVA- 26.802,37 lei.  „Ar fi costat”  pentru că și atunci au fost multe discuții aprinse și cu toate că proiectul de hotărâre a fost aprobat, Primăria Florești preferă să peticească puntea anual cu câte o scândură. Deși la acel moment un consilier PNL a cerut să nu fie trecută suma pentru că ar putea costa mai mult, Maja Ioan a răspuns că își asumă fiecare leu în plus, desigur, n-a fost cazul și din asta înțelegem că proiectul consilierului nu a contat.

Între timp, la Florești e petrecere mare. Sunt zilele lor, a floreștenilor! În fiecare an, Primăria Florești alocă zeci de mii de lei pentru Zilele Floreștiului.  În fiecare an, ansamblul de dansuri tradiționale, Șoimii Carpaților se plimbă pe bani grei în țară și în străinătate iar primăria nu vrea să facă o punte serioasă pentru locuitorii din Colonia de Sub Deal.

A investit oare, Primăria Florești anual atâția bani în această punte?

Citește și:

Floreşti: Puntea din Colonia de Sub Deal ajunge pe masa consilierilor locali

Floreşti: Locuitorii din Colonia de Sub Deal vor avea punte nouă şi iluminată

Floreştiul lucrului bine făcut. Administraţia publică locală peticeşte de ani buni o punte răpciugoasă

 

 

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj