Primaria Florești a efectuat “reparații capitale” la puntea de peste Someș.

punte-2-1Locuitorii  de pe strada Colonia de Sub Deal din comuna Florești se plâng tot la câteva luni de starea dezastruoasă în care ajunge puntea de peste Someș. Pe această punte sunt nevoiți să treacă zilnic pentru a ajunge la locurile de muncă sau cu copiii la școală/grădiniță și înapoi acasă. Primăria Florești a efectuat “reparații capitale” în același stil caracteristic  – “cârpire” la această punte. 

În data de 2 septembrie 2017, locuitorii din zonă postau pe o rețea de socializare filmulețe pentru a arăta cum sunt nevoiți să treacă peste punte seara, când se întorc de la muncă. Cu un iluminat public inexistent (n.red. în imaginile postate pe internet se foloseau de luminile telefoanelor mobile), câteva persoane se străduiau să treacă puntea. Își alegeau cu grijă pașii pentru a ocoli găurile formate și pentru a avea grijă să nu pășească pe o scândură care abia se mai ținea.

Primarul comunei s-a lăudat pe internet că închide puntea pentru 7 zile în vederea efectuării unor reparații capitale.

S-a închis pentru 7 zile puntea peste Someș din zona Balastierei/Colonia Nouă, pentru reparații capitale. Soluția tehnică de refacere va fi una ce va împiedica pe viitor distrugerile, cu asta se lăuda primarul pe facebook. 

punte Colonia de Sub Deal

A fost postat anunț chiar și pe site-ul Primăriei Florești. Poate primarul nu știe ce înseamnă “reparații capitale”, ori se bazează pe faptul că mulți citesc și puțini înțeleg. Câți merg la fața locului să vadă? De consilierii locali nici nu mai încape discuție. Rolul lor este să se prezinte la 2 ședințe pe lună (pe comisii și de Consiliu Local) și să își încaseze indemnizațiile (mărite recent că au fost harnici). Să mai spun ceva de consilierii cu mai multe mandate?

anunt primaria Florestireparatii punte

Colonia de Sub Deal

În primul rând termenul de “reparație capitală”, conform dexonline înseamnă “refacere a părților importante ale unei clădiri, ale unei mașini etc.”. Probabil că mulți dintre cei care au vizionat filmările apărute în online (le vedeți AICI) s-au gândit că “importante” înseamnă că dacă lipsește iluminatul public, punem 2 becuri, dacă lipsesc două scânduri, punem două scânduri și asta este “reparația capitală”. Cu siguranță, asta nu este o soluție tehnică și nu va împiedica distrugerile pe viitor.

Cu toate că un fost consilier local a realizat în mandatul trecut un proiect de hotărâre care a și fost aprobat de Consiliul Local, Primăria Florești nu dorește să îl aplice. În devizul estimat sunt trecute cât se poate de clar materiale necesare precum și costuri astfel încât puntea să fie una care să reziste mai mult. Nici de această dată nu a fost luat în considerare.

Iată ce “reparație capitală” a făcut primăria Florești (n.red. conform informațiilor din teritoriu, scândurile au fost montate în cursul zilei de ieri. Au fost de asemnea remontate câteva becuri pentru iluminare și prinsă sârma de protecție unde a fost necesar) pentru care a avut nevoie de 7 zile.

Imaginile de mai jos, vorbesc de la sine (de preferat cu sunet!). Cel mai probabil peste câteva luni, locuitorii de pe strada Colonia de sub Deal se vor plânge din nou.