Victor Ponta despre declaraţiile Elenei Udrea

victor pontaPrimul ministru al României a făcut o declaraţie publică în care a comentat dezvăluirile făcute de Elena udrea ntr-un interviu acordat HotNews, dar mai ales a comentat legat de discuţiile pe care Elena Udrea le-ar fi avut cu Victor Ponta legat de numirea lui Kovesi.

„În primul rând, doamna Udrea ca şi mulţi alţi oameni politici  a avut ani de zile numai cuvinte de laudă la adresa SRI şi DNA.  De joi, de când a fost chemată la rândul său să răspundă pentru faptele sale, a avut revelaţia despre cât de răi sunt cei de la SRI, motiv pentru care toată lumea întreabă „Dar de ce nu a zis miercuri toate aceste lucruri, de ce le-a zis  joi după ce s-a constatat că are un dosar penal?”. E dreptul domniei sale de a se apăra în faţa unei situaţii dificle. Nu este uşor să fii chemat să dai răspunsuri la fapte penale”, a declarat Victor Ponta.

Legat de partea ]n care Elena Udrea a susţinut că l-a vizitat pe Premier pentru a purta discuţii cu referire la numirea lui Codruţa Kovesi drept şef la DNA, Ponta a spus:

„99% din ce spune doamna Udrea nu ştiu dacă este adevărat sau nu. Ceea ce vreau să vă asigur este că nici doamna Udrea nici altă doamnă nici alţi domni nu m-au influenţat nici în sens negativ nici în sens pozitiv şi n-au venit să spună de doamna Kovesi că e bună sau rea. Decizia pe care am luat-o referitoare la propunerea doamnei Kovesi s-a bazat pe ceea ce am spus şi atunci şi vă spun şi acum. Pe faptul că instituţiile internaţionale cu care România colaborează şi vorbim de Comisia Europeană în primul rând dar şi Statele Unite ale Americii, partenerii noştri internaţionali, ne-au transmis în discuţii mai mult sau mai puţin oficiale faptul că e important pentru România să aibă în fruntea Departamentului Anticorupţie o persoană cu credibilitate în acest domeniu. Nu trebuia să îmi placă mie sau altcuiva. Am făcut acea propunere, a fost votată de CSM în unanimitate dacă bine ţin minte şi după aceea semnată de Preşedinte”.

Sursă foto: Arhiva Cluj24h.ro

Citeşte şi: 

Elena Udrea-dezvăluiri. Pe cine a mai turnat? Ce spun cei amintiţi în interviu?

Articole Noi