CCS intră în forţă în anul 2015 şi aduce în Capitala Europeană a Tineretului, 5 festivaluri naţionale.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Flavius Milasan Cluj24h.roDat fiind faptul că în acest an, Cluj-Napoca este Capitală Europeană a Tineretului, cea mai importantă instituţie dedicată tinerilor se pregăteşte pentru proiecte mari. Conform directorului Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, Flavius Milăşan, instituţia se pregăteşte să aducă în oraşul capitală Europeană a Tineretului festivaluri naţionale.

Mai exact, conform celor declarate de Flavius Milăşan, instituţia îşi doreşte să aducă la Cluj 5 festivaluri naţionale: festival internaţional de folclor şi obiceiuri de iarnă, un concurs naţional de şah, un festival naţional de teatru şi un festival naţional de artă fotografică şi grafică.

În ceea ce priveşte Casa de Cultură a Studenţilor, anul acesta pregătim în premieră, 5 festivaluri naţionale. Înercăm să ne axăm pe acţiuni foarte mari şi tot în zona culturală, tangenţial pe acţiuni mai mici. Până acum existau acţiuni foarte mici care să zic aşa, înghiţeau bugete destul de mari, dar acum am zis că mergem pe evenimente naţionale în care implicăm şi celelalte case de cultură, gândite şi realizate la Cluj. Casa de Cultură a Studenţilor e una dintre cele mai mari instituţii zic eu, şi importante instituţii din Cluj, e a doua ca şi mărime din ţară, după Bucureşti şi până acum noi duceam lipsă de festivaluri naţionale. Aveam doar un cenaclu literar care se desfăşura la nivel naţional dar de anul acesta o să avem un festival internaţional de folclor şi obiceiuri de iarnă, o să avem un concurs naţional de şah, o să avem un festival naţional de teatru, o să avem un festival naţional de artă fotografică şi grafică şi pe viitor, sper eu o să avem şi un festival de dans modern şi contemporan.

Comparativ cu anii trecuţi, Flavius Milăşan a arătat cum activitatea Casei de Cultură a devenit una mai

Faţă de 2013, anul 2014 a fost un an foarte bun mai ales în ce priveşte activitatea culturală, deoarece numărul de proiecte pe instituţie s-a dublat, iar în ceea ce priveşte veniturile şi contractele din închiriere a ajuns undeva la 120 de contracte faţă de aproximativ 70 cu un an înainte. Este primul an după 2012 în care instituţia a primit subvenţie şi de la minister, 185.000 lei dintre care 45.000 au fost subvenţia alocată pentru programul Unifest.

 

 

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj