Elena Udrea-dezvăluiri. Pe cine a mai turnat? Ce spun cei amintiţi în interviu?

elena UdreaElena Udrea a cordat un interviu redacţiei HotNews în care a făcut dezvăluiri importante Mai mult, Udrea a mărturisit că a făcut o plângere către DNA împotriva directorului intermar al SRI, Florin Coldea. Conform celor spuse de Elena Udrea, Coldea l-a susţinut la alegerile prezidenţiale pe Klaus Iohannis pentru că Victor Ponta l-ar fi ameninţat că dacă va fi ales preşedinte va trebui să îşi caute loc de muncă. În plângerea Elenei Udrea aceasta aminteşte şi de Codruţa Kovesi.

Elena Udrea a mai vorbit totdată despre dicuţiile şi întâlnirile avut cu unii sau cu alţii, dar şi că aflase de la fostul ei soţ despre cei 500.000 de euro pe care i+ar fi dat lui Sebastian Ghiţă pentru postul de televiziune RTV.

„La o cafea cu dl Sebastian Ghiţă, undeva în vara trecută, vă spun şi unde: la cafeneaua Sofa de pe Barbu Văcărescu, dl Sebastian Ghiţă – un apropiat al SRI-ului şi o persoană care se vede des cu dl Florian Coldea – mi-a spus ca dl Coldea mă urăşte. Am intrebat de ce, şi mi-a spus un lucru pe care eu apoi l-am spus public – dar bineînţeles nu am citat, la vremea aceea: pentru că am fost permanent o sursă alternativă de informaţii la preşedinte”, a declarat Elena Udrea în interviul acordat HotNews.

Elena Udrea susţine că ura lui Coldea se datorează faptului că ştie multe lucruri pe care de altfel i le-a spus lui Coldea faţă în faţă. Udrea a mai spus în interviul acordat că a intervenit la Victor Ponta pentru numirea Codruţei Kovesi la conducerea DNA şi că actualul şef interimar al SRI Florian Coldea a fost cel care a propus revenirea lui Kovesi de la Bruxelles, afirmând că cei doi au „o foarte bună relaţie”.

Pe de altă parte, cei implicaţi au oferit declaraţii presei centrale cu privire la dezvăluirile Elenei Udrea.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că instituţia pe care o reprezintă nu doreşte să se pronunţe asupra ”alegaţiilor” şi ”acuzaţiilor defăimătoare” exprimate de Elena Udrea, ”în contextul intensificării luptei anticorupţie”.

”Referitor la alegaţiile exprimate în spaţiul public cu privire la activitatea SRI şi a reprezentanţilor acestuia, precum şi consecvent principiilor şi misiunii sale profesionale, în acord cu atitudinea public exprimată în ultimii 10 ani, Serviciul nu se pronunţă cu privire la declaraţiile unor suspecţi aflaţi în urmărire penală, cu atât mai mult la situaţia unor dosare penale la a căror iniţiere şi instrumentare a contribuit”, a afirmat purtătorul de cuvânt al SRI, a spus Sorin Sava.

La rândul său, Sebastian Ghiţă neagă acuzaţiile aduse, conform cărora ar fi încasat 500.000 de euro pentru România TV.

„Nu am avut prea multe întâlniri cu doamna Udrea şi nu am avut o relaţie cu dânsa. Mă surprind acuzaţiile dânsei la adresa instituţiilor care o anchetează, DNA şi SRI. Nu vreau să mă refer la acţiunile dânsei, dar cred că DNA a comunicat o chestiune oficială: doamna Udrea e inculpată şi atacă instituţiile la fel cum o fac toţi cei inculpaţi. Cred că toţi trebuie să avem încredere în raţiunea şi în pregătirea procurorilor. Până acum doamna Udrea nu ştia nimic din ce s-a întâmplat cu banii de la retrocedari şi Microsoft, iar acum, dintr-o dată, ne spune, acuzându-se singură, că dânsa ştie cum s-au distribuit acei bani. Cred că trebuie să lăsăm procurorii să facă lumină în această situaţie. Nici la Realitatea TV şi nici la România TV nu au existat contracte sau legături cu Dorin Cocoş, Alin Cocoş sau firmele acestora”, a declarat Sebastian Ghiţă pentru Hotnews.

Sursă foto: Arhiva Cluj24h.ro

Articole Noi