Vezi ce manifestări sunt organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

coroane si jerbe de floriPrefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a prezentat în cadrul Colegiului Prefectural al judeţului Cluj, desfăşurat azi, 26 noiembrie a.c., programul manifestărilor organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României.

Astfel, luni, 1 Decembrie 2014, începând cu ora 9.30, va avea loc un Te-Deum în Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca. Slujba religioasă va fi urmată la ora 10.00 de ceremonia de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu din piaţa cu acelaşi nume, iar la final se va desfăşura parada militară, organizată de Divizia 4 infanterie „Gemina”. Aproximativ 580 de efective din  cadrul  Diviziei  4  Infanterie  „Gemina”,  Inspectoratului  de Jandarmi  Cluj,  Inspectoratului  de Poliţie Cluj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”, Serviciului Român de Informaţii Cluj, din Crucea Roşie Română şi Poliţia Locală Cluj-Napoca, cu aproximativ 40 de mijloace tehnice vor participa la parada organizată la Cluj-Napoca pentru a marca Ziua Naţională a României.

La iniţiativa Instituţiei Prefectului – judeţul Cluj, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, la Opera Naţională Română Cluj-Napoca va fi organizat începând cu  ora 17.30 spectacolul „COPIII SĂRBĂTORESC MAREA UNIRE”, susţinut de elevii  Colegiului de Muzică  “Sigismund Toduţă”, Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică “Octavian Stroia”, Ansamblul folcloric „Doina“al Palatului Copiilor Cluj, Clubul Vedetelor Cluj-Napoca, Ansamblul folcloric ”Măgura Călăţele”, Ansamblul folcloric ”Cununa Apusenilor” din Gilău, Ansamblul folcloric ”Mugur de Aşchileu”. Spectacolul este oferit, în primul rând, unui număr de peste 400 de elevi din mediul rural, respectiv din 25 de localităţi clujene. Pe tot parcursul zilei de 1 Decembrie copii care vor sosi în Cluj-Napoca vor avea oportunitatea de a vizita gratuit, la alegere,  Muzeul de Ştiințe ale Naturii /Muzeul Zoologic şi Grădina Botanică, iar seara, la ora 20.00 vor asista la spectacolul de artificii dinPiaţa Avram Iancu. Acest moment este precedat de retragerea cu torţe desfăşurată pe traseul Piaţa Lucian Blaga – strada Napoca – Bulevardul Eroilor – Piaţa Avram Iancu.

Efectivele  din  instituţiile  participante  la  parada organizată  cu  prilejul  Zilei  Naţionale  a României, vor efectua duminică, 30 noiembrie a.c., între orele  15.30 şi 16.30 un antrenament în Piaţa Avram Iancu.

Organizatorii  evenimentului  solicită  înţelegere  participanţilor  la  trafic  şi  cetăţenilor  din Cluj  –  Napoca  pentru  eventualele  neplăceri  cauzate  de  restricţionarea  circulaţiei  pe  timpul desfăşurării evenimentelor.

Cu ocazia  împlinirii a 96 de ani de la Marea Unire din 1918  şi în celelalte municipii din judeţul Cluj şi oraşul Huedin vor avea loc ceremonii militare-religioase, spectacole folclorice, alteactivităţi cultural-artistice.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj