USAMV Cluj-Napoca a deschis proces în instanță după exproprierile de la Florești pentru Drumul de Legătură

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
Foto: Arhiva Cluj24h.ro
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Exproprierile făcute de Primăria Florești pentru realizarea Drumului de Legătură Sud cu Municipiul Cluj-Napoca, aduc și procese în instanță. Universitatea de Științe Agricole Medicină Veterinară din Cluj-Napoca (USAMV Cluj-Napoca), a deschis acțiune în instanță după ce a fost expropriată în vederea realizării obiectivului de investiții menționat mai sus.

Nu este singurul expropriat care a făcut acest demers și cel mai probabil vor mai exista și alte procese însă la acest moment, problemele cele mai mari sunt suprafața de teren a statului și neînțelegerile cu firma executantă.

V-am vorbit în repetate rânduri despre cazul familiei Lorincz care riscă să rămână fără acoperiș deasupra capului în urma acestor exproprieri și care a deschis proces în instanță fiind ajutați de persoane din comunitate și asta pentru că sunt o familie cu posibilitați financiare reduse. Câteva detalii despre cazul acesta puteți citi AICI și AICI.

 

USAMV Cluj Napoca a deschis la rândul său proces în instanță și cere despăgubiri pentru teren, la prețul pieței. 

Pentru a afla dacă exproprierile au fost încheiate, după cum spun reprezentanții Primăriei Florești, am adresat o solictare pentru a afla dacă cel puțin în cazul instituțiilor publice aflate în coridorul de exproprieri, a fost încheiată procedura de expropriere. În ce privește USAMV Cluj-Napoca, procedura a fost încheiată.

Având în vedere solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm următoarele: Subscrisa USAMV Cluj-Napoca a promovat acțiune în instanță cu privire la expropriere pentru lucrarea ,,Drum de legătură varianta SUD – comuna Florești, jud. Cluj” și declanșarea procedurii de expropriere pentru imobilele reprezentând terenuri a flate în proprietatea USAMV Cluj-Napoca, solicitând obligarea expropriatorului la plata despăgubirilor terenului raportat la prețul de piață. Față de subscrisa, procedura de expropriere este incheiată, au spus reprezentanții USAMV.

Conform Legii privind exproprierile pentru cauze de utilitate publică, aceste procese nu suspendă transferul dreptului de proprietate asupra bunuruilor imobile în cauză.
Din informațiile primite până acum există certitudinea că nu a fost încheiată procedura de expropriere în totalitate, conform culoarului de exproprieri aprobat.
Cele mai mari probleme în momentul de față sunt neînțelegerile cu firma care a câștigat licitația privind executarea lucrărilor și terenul statului care nu poate fi expropriat. 
Astfel, pentru că cei de la Diferit nu au demarat lucrările la drumul de legătură sud, nici nu ar fi putut să își asume așa ceva în condițiile în care nu este încheiată procedura de exproprieri, floreștenii riscă să nu mai vadă acest drum, poate nici în două mandate. Și asta s-ar putea să îi coste foarte mult și nu ne referim la conbustibulul necesar pentru timpul petrecut în traficul de pe DN1. Indiferent care sunt motivele (nu sunt încă oficiale) neînțelegerilor dintre firma executantă și Primăria Florești, în momentul de față cei de la Diferit au câștig de cauză și orice posibil proces în instanță le-ar putea aduce  sume importante de bani de la buget pentru că singura responsabilă de eșecul de până acum este Primăria Florești.
Cea de a doua mare problemă în acest caz o reprezintă necesitatea unei hotărâri de Guvern prin care terenul aflat în proprietatea statului și în administrarea MApN să fie trecut în proprietatea comunei. Despre asta v-am vorbiti AICI, când printr-un răspuns oficial, cei de la MApN ne-au spus că pentru ca acest lucru să fie posibil, înainte de hotărâre, este necesar un studiu de specialitate  care urmează a fi realizat și în baza căruia să fie identificate şi stabilite soluţiile tehnice privind lucrările suplimentare pentru realizarea elementelor de protecţie privitor la obiectivul militar aflat în zona afectată de realizarea drumului.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj