Un consilier judeţean cere iluminarea trecerilor de pietoni de pe drumurile judeţene

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

rares rusuConsilierul judeţean din partea PDL, Rareş Rusu propune iluminarea în mod expres prin leduri a trecerilor de pietoni de pe drumurile judeţene pentru evitarea accidentelor rutiere.  

În ultimii ani, în ciuda eforturilor pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere și a siguranței în trafic, numărul de accidente produse pe drumurile județene a crescut semnificativ. Sunt tot mai frecvente cazurile în care clujenii pierd persoane dragi, lovite pe trecerile de pietoni.

Cauzele principale sunt, pe de o parte teribilismul unor șoferi, care conduc cu viteză exagerată, iar pe de altă parte insuficienta iluminare și semnalizare a trecerilor de pietoni. Sunt unele localități unde primarii nu își permit să își plătească iluminatul public. Condițiile meteorologice nefavorabile, cum ar fi ceața, ploaia sau ninsoarea, agreavează lucrurile. Dacă disciplinarea șoferilor este în atribuția Poliției, în calitate de consilier județean și de vicepreședinte al PDL Cluj, sunt de părere că autoritățile județene pot schimba lucrurile în aria lor de competenţă.

De aceea, propun ca membrii Consiliului Județean și conducerea RADPP să stabilească un plan pentru iluminarea tuturor trecerilor de pietoni de pe drumurile județene din Cluj. Costurile nu sunt mari. Ele pot fi iluminate cu corpuri de tip led, care au un consum extrem de mic, au o durabilitate remarcabilă și pot fi amplasate deasupra axului drumului, astfel încât să îi ajute atât pe pietoni, cât și pe conducătorii auto să circule în siguranță, a spus consilierul judeţean

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj