TRAVIATA, un spectacol seducător și emoționant, Miercuri, 3 iunie

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

03iun15_traviataOpera Națională Română din Cluj-Napoca  vă invită Miercuri, 3 iunie, ora 18.30, să rememorați  una dintre cele mai emoționante și captivante povești de dragoste ale tuturor timpurilor:  ”LA TRAVIATA”, de Giuseppe Verdi.  Spectacolul este onorat de participarea tenorului  Ștefan Pop, cel care îl va interpreta pe eroul Alfredo Germont, rol cu care a debutat la Teatro dell’Opera di Roma, în anul 2009.

O creație verdiană desăvârșită, ”Traviata” este o veritabilă capodoperă universală care ne va introduce în Parisul burghez, unde seducția, dragostea, suferința și sacrificiul se împletesc în celebra poveste de iubire a fermecătoarei Violetta Valéry și a tânăruluiAlfredo. Libretul devine cu atât mai captivant pentru public cu cât la baza lui stă înflăcărata poveste de dragoste dintre scriitorul Alexandre Dumas- fiul și curtezana Rose Alphonsine Plessis, care a inspirat puternicul roman autobiografic ”Dama cu camelii”. Opera verdiană a avut premiera absolută cinci ani mai târziu, fiind recunoscută pentru istoricul său palpitant și lansarea puternic influențată de cenzura anilor 1800, care nu i-a permis compozitorului Giuseppe Verdi să plaseze acțiunea în contemporan, acesta fiind obligat să o transpună în ”păcătoasa” perioadă medievală. În pofida dificultăților, spectacolul a avut un succes triumfal, pe care îl reactualizează cu fiecare nouă reprezentație internațională.

Miercuri, 3 iunie, ”La Traviata” va impresiona cu o distribuție de top: Diana Țugui, în rolul protagonistei Violetta Valéry, Ștefan Pop – invitat, în rolul lui Alfredo Germont, Florin Estefan îl va interpreta pe Giorgio Germont, Iulia Merca, Corina Păștean, Florin Pop, Bogdan Nistor, Cristian Hodrea, Petru Burcă, Andrei Șofron și Corneliu Huțanu, alături de soliștii balerini Dorina Lucaciu, Gabriel Sima, Daniela Drăgușin, Mircea Barițchi și Valentin Mihăilă, acompaniați de Orchestra Operei clujene, aflată  sub bagheta dirijorului Horváth József. Regia artistică este semnată de Emil Strugaru.   

Vă așteptăm!

Biletele spectacolului sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală,  în reţeaua Eventim (magazinele Orange- inclusiv Orange Shop Dej şi Turda, Germanos, Vodafone, Domo, Librăriile Cărtureşti, Humanitas) şi  online pe  www.eventim.ro.

***

Opera ”La Traviata” este realizată după  romanul ”Dama cu camelii” de Alexandre Dumas-fiul,  avându-și premiera absolută în anul 1853, la Teatrul ”La Fenice” din Veneția.

Renumita poveste de dragoste debutează cu scena de petrecere din salonul parizian al Violettei Valery, una dintre cele mai frumoase și renumite curtezane din Paris. Știind că nu mai are mult de trăit, tânăra afectată de o boală incurabilă își propune să se bucure de fiecare moment al vieții. La petrecere îi este prezentat Alfredo, un tânăr îndrăgostit de ea, căruia Violetta hotărăște să-i acorde o șansă, fiind impresionată de sinceritatea acestuia.

Actul al doilea al operei îi surprinde pe îndrăgostiți trei luni mai târziu, trăind fericiți și retrași în provincie. Violeta i s-a dăruit complet iubitului, renunțând definitiv la viața de curtezană. Aflând că Violetta a început să-și vândă proprietățile pentru a putea plăti cheltuielile noii vieți liniștite, Alfredo pleacă la Paris pentru a obține banii necesari. Între timp, Violetta este invitată la balul organizat de vechea ei prietenă, Flora Bervoix, dar tânăra nu mai este atrasă de acel stil de viață. În lipsa lui Alfredo, Violetta primește vizita tatălui acestuia, Giorgio Germont, care îi cere să pună punct relației cu fiul său, care le amenință statutul  în societate. Violetta acceptă șovăind sacrificiul și hotărăște să plece din Provence pentru totdeauna, lăsându-i lui Afredo un bilet de adio.

Convins că a fost înșelat cu fostul amant, Alfredo decide răzbunător să plece la Paris, în căutarea Violettei. O întâlnește la balul Florei, unde o surprinde în compania baronului Douphol și, orbit de gelozie, o umilește în prezența celor din jur, care îl privesc dezaprobator. După o jumătate de an, Violetta este pe moarte și primește o undă de speranță odată cu sosirea lui Alfredo, care aflase între timp adevăratul motiv al despărțirii. Tânărul își cere îndurerat iertare, fapt care îi reconferă Violettei bucuria și exuberanța de altădată. Cuprinși de puternica emoție, tinerii îți fac nesfârșite planuri, care sunt, însă, curmate de finalul inevitabil al Violettei, care moare împăcată în brațele iubitului.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj