Tăriceanu despre PNL şi respingerea ordonanţei pentru traseismul politic

Calin Popescu TariceanuPrezent la Cluj-Napoca, Călin Popescu Tăriceanu a declara printre altele, că Partidul Naţional Liberal nu mai este un partid liberal decât cu numele şi că acesta s-a trasformat, datorită lui Klaus Iohannis într-un partid care îl susţine pe Traian Băsescu. Acesta suţine că ordonanţa ce permite aleşilor locali să treacă la un alt partid nu a trecut în Camera Deputaţilor din cauza absenteismului.  

„Cererea de suspendare pe care am formulat-o a primit un refuz din partea domnului Iohannis şi practic asta este semnificaţia. Identitatea politică este ştearsă cu buretele, nu ştiu dacă după capul domnului Iohannis sau după capul domnului Blaga dar, partidul şi-a renegat identitatea liberală. Există pe de altă parte şi unele neînţeleri cu noii parteneri din PDL pentru că au această tendinţă de a-i domina pe ceilalţi parteneri, ei au mai încercat o dată în 2005-2007 şi nu le-a reuşit. Ei sunt folosiţi şi manevraţi în aşa-zisă construcţie politică ce o sa-i folosească aceluiaşi stimabil domn Băsescu”, a declarat candidatul la alegerile prezidenţiale, Călin Popescu Tăriceanu.

Totodată, acesta şi-a expus punctul de vedere şi în ceea ce priveşte respingerea ordonanţei cu privire la trecerea în alte partide a aleşilor locali.

„A fost respinsă nu că a fost un vot minoritar pentru propunerea legislativă ci pentru că majoritatea nu este capabilă să îşi adune rândurile şi este un absenteism pe care îl condamn şi acesta este motivul pentru care a fost respinsă ordonanţa. În momente ca acesta am senzaţia că unii dintre parlamentari nu ştiu exact unde le este locul”, a spus candidatul Partidului Reformator Liberal.

Tăriceanu speră că în Camera Senatului lucrurile vor sta altfel.

Marţi, 17.09.2014, Ordonanţa de Guvern ce autoriza trecerea aleşilor locali la alte partide politice nu a întrunit numărul de voturi necesar în Camera Deputaţilor. Pentru ca ordonanţa să treacă au fost necesare încă 8 voturi, astfel că pentru această ordonanţă au votat doar 195 de deputaţi. UDMR nu a votat. Ordonanţa va merge mai departe către Camera Senatului.

Articole Noi