Spitalul de Copii Cluj a fost dotat cu aparatură medicală de ultima generaţie

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

spitalul de copii cluj 3Miercuri, 17 septembrie 2014, la sediul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca a avut loc conferinţa de presă prilejuită de finalizarea proiectului Global Grant 1420432 al cărui obiectiv principal l-a reprezentat dotarea cu aparatură medicală a Secţiei de Terapie Intensivă Medicală din cadrul acestei unităţi sanitare clujene aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj. Importanţa acestui proiect şi a acestei reuşite este cu atât mai mare cu cât Secţia de Terapie Intensivă Medicală, distinctă de cea de terapie intensivă chirurgicală, este una dintre puţinele de acest gen din România.

            Prin intermediul proiectului a cărui finalizare a fost marcată cu acest prilej au fost achiziţionate o serie de echipamente medicale extrem de utile, respectiv şapte monitoare de terapie intensivă dintre care şase sunt cuplate la o staţie centrală de monitorizare care permite supravegherea simultană de către un medic sau o asistentă a pacienţilor conectaţi, patru defibrilatoare pentru secţia de Terapie Intensivă şi sălile de operaţie (chirurgie şi ORL), un electrocardiograf şi un ecograf. Valoarea de piaţă a acestor echipamente este de peste 150.000 de dolari, finanţarea fiind asigurată de cluburile Rotary din România (RC Cluj-Napoca Cetăţuie şi RC Piatra Neamţ), SUA (RC Oklahoma City, RC Bricktown, RC University District, Districtul 5030 Washington), Ungaria (RC Budapest-City), Suedia (RC Stockholm Brommaplan) şi Germania (RC Munich Englischer Garden). De asemenea, un partener esenţial în implementarea acestui proiect a fost şi fundaţia Assist International din SUA care a asigurat procurarea şi instalarea tuturor aceste echipamente.

            Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca este una dintre unităţile medicale clujene cu cea mai mare adresabilitate din România, acesta oferind asistenţă medicală pentru aproximativ 80.000 copii din judeţul Cluj, precum şi pentru cazurile critice trimise din alte 10 judeţe din zona Transilvaniei. Totodată, în fiecare an, în cadrul Spitalului de Copii se internează nu mai puţin de 30.000 pacienţi, din care aproape 1000 sunt spitalizaţi în secţia de Terapie Intensivă. De altfel, această unitate medicală reprezintă un spital universitar de prestigiu în medicina românească, format din 15 secţii clinice în cadrul cărora se desfăşoară o activitate medicală complexă de diagnostic, tratament, supraveghere şi recuperare medicală a copilului între 0 şi 18 ani.

spitalul de copii spitalul de copii cluj 2

spitalul de copii cluj 4 spitalul de copii cluj 1

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj