Sancțiuni de peste 270.000 de lei aplicate în această săptămână depoliţiştii locali

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
politia locala cluj napoca
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

În perioada 26 februarie -3 martie 2016, Poliția Locală a aplicat 1.667 sancţiuni contravenţionale în valoare de 274.200 lei şi 1.120 puncte penalizare permis pentru abateri la legislaţia în vigoare. 1456 din aceste sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru diverse nereguli săvârșite de șoferi:

 233 sancţiuni contravenţionale pe banda de circulaţie/banda de urgenţă

 87 sancţiuni contravenţionale în staţii CTP

 56 sancţiuni contravenţionale în intersecţii și sensuri giratorii

 15 sancţiuni contravenţionale pe treceri de pietoni

 84 sancţiuni contravenţionale pe piste de biciclete

 981 sancţiuni contravenţionale pentru opriri/staţionări neregulamentare pe trotuar, zone rezidenţiale şi pietonale şi parcări cu plată

Tot pe parcursul acestei săptămâni au fost depistate 4 persoane fără adăpost și au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru 20 de persoane care apelau la mila publică.

Alte amenzi aplicate de polițiștii locali:

– 21 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor legale privind ordinea şi liniştea publică (consum alcool, tulburarea liniştii publice, prostituţie, refuz legitimare, indignare cetăţean);

– 9 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regulamentului privind plimbarea câinilor cu stăpân;

– 4 sancţiuni contravenţionale pentru lipsă acord de funcţionare şi aprobare de orar;

– 5 sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la normele privind activitatea de taximetrie;

– 37 sancţiuni contravenţionale conform Legii 12/1990 – privind comerţul ambulant şi stradal;

– 17 sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la normele de protectia mediului (lipsă contract salubritate, deşeuri depozitate ilegal, murdărire carosabil, producere disconfort vecinătăţilor).

În ceea ce privește asigurarea disciplinei în construcții, au fost întocmite 2 plângeri penale şi 6 sancţiuni contravenţionale pentru efectuarea de lucrări de construcţii fără Autorizație de Construire sau fără respectarea acesteia. De asemenea, au fost verificate 24 mijloace publicitare, dintre care 13 au fost desființate, din cauza faptului că erau amplasate ilegal.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj