UPDATE: RAADPP Cluj se apără de acuzaţii, acuzând

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

aadpp, lapusanRegia Autonomă de Administrare a Drumului Public şi Privat (R.A.A.D.P.P.) Cluj a transmis, astăzi un comunicat prin care încearcă să îşi justifice acuzaţiile aduse directorului regiei, Mircea Avram, pentru ca apoi să arunce cu acuzaţii în fosta conducere.

Ca urmare a solicitării primite din partea unor jurnale locale, vrem să specificăm faptul că toate contractele de lucrări sunt întocmite conform OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii. Pentru fiecare contract de lucrări s-au solicitat minim trei oferte de preţ, care au fost analizate de comisii specializate. Specificăm faptul că aceste contracte de achiziţie publică au fost verificate de Curtea de Conturi în anii 2012-2013, fără a fi semnalate probleme.  Luni în data de 18.08.2014 vom numi o comisie specializată în vederea verificării contractelor, deoarece până acum a fost nevoie de deblocarea lucrărilor şi a proiectelor de investiţii pe drumuri, respectiv întâlniri cu toţi constructorii, pregătirea drumului care duce la Mănăstirea Nicula şi finalizarea lucrărilor pe drumul de la Fizeşul Gherlii. Comisia împreună cu constructorul va verifica toate contractele executate, deoarece au trecut patru ani de atunci şi contractele au garanţie de 1 an sau 2 ani, iar după această perioadă întreţinerea revine regiei. Concluziile comisiei o să le facem publice”, se apără Mircea Avram.

Mai mult, în acelaşi comunicat sunt aduse acuze unor angajaţi ai regiei, precum şi fostului director, Liviu Bota care a fost numit director interimar al regiei la începutul lui decembrie 2012 când i-a luat locul lui Mircea Avram. Liviu Bota a demisionat din motive personale la începutul lunii aprilie 2014, când interimatul regiei a fost transferat în mâinile lui Iuga Gavril. Recent, Mircea Avram a reluat conducerea regiei.

I. Pentru întreţinerea drumurilor judeţene nu există nicio procedură de licitaţie din iulie 2013 până în prezent, toate contractele fiind atribuite cu încredinţare directă.

În acest scop vă arătăm că în 2013 s-au efectuat plăţi de: 49.911.973,49 lei iar în 2014 de 23.681.340,92 lei. Totodată regia are obligaţii de plată la societăţi comerciale de 40.268.600 lei.

Sunt anumite contracte neplătite pe care le găsim în comunicatele raportului DNA publicat în presă, contracte de proiectare drumuri şi contracte de consultanţă. Precizăm că în cadrul Regiei există birou de Proiectare. În momentul de faţă se verifică toate contractele de lucrări executate deoarece există lucrări executate fără contracte (vom reveni cu amanunte).

II. Referitor la personal, arătăm că fondul de salarii la sfârşitul lunii iulie 2014 era de 4 miliarde, dublu faţă de iulie 2012. Salariile unor noi angajaţi, cu sau fără concurs (în funcţie de sprijinul politic primit la angajare) au suferit măriri succesive în decurs de un an, exemple: Director adjunct – 13.381 lei/luna, (seţa organizatiei de femei PSD Cluj), Sef Birou Resurse Umane – 6.841 lei/luna, (consilier personal Oleleu), Sef Birou Audit Intern – 4.500 lei/luna (membru marcant PSD), lista poate continua.

Legat de salariile angajaţilor, redacţia cluj24h.ro a reuşit să stea de vorbă cu unul dintre angajaţi pentru a afla dacă într-adevăr primeşte salariul specificat în comunicat. În ciuda faptului că regia a acuzat pe linie politică fără să ofere numele respectivilor angajaţi facem specificarea că până la acest moment a oferit o declaraţie doar şeful  Biroului Juridic, Resurse Umane, Salarizare şi Secretariat, Alin Danci:

N-am avut aşa salarii eu am în mână undeva la 3000 de lei, am şi fluturaş de salar, atât iau în mână cu sporuri şi cu tot. Sunt nişte afirmaţii mincinoase. Când mi-a crescut salariul mi l-a crescut cu aprobarea Consiliului de Administraţie la propunerea lui Iuga Gavrilă, cu aprobarea dânsului care este membru în Consiliul de Administraţie. Acuma el degeaba vine să arunce cu acuzaţii că el a fost de acord  Eu ca şef de birou acolo am o responsabilitate foarte mare. Eu vizez toate contractele juridice pentru drumuri şi e vorba de contracte de milioane de euro. Pe lângă asta sunt şi secratarul Consiliului de Administraţie, a declarat pentru cluj 24h.ro, Alin Danci. (Şef Birou Juridic, Resurse Umane, Salarizare şi Secretariat).

UPDATE: Doamna Adina Pojar, directorul adjunct al regiei a declarat pentru cluj24h.ro:

„Salariul meu de încadrare este de 4600, salariul aprobat de Consiliul de Administraţie  din care face parte şi domnul Mircea Avram, a fost aprobat în luna aprilie dacă nu mă înşel că din mai este atât. Înainte a fost 3700 de lei.  La acesta se adaugă sporul de vechime, 25% şi spor de conducere, menţionez că este salariul aprobat pentru toţi directorii de regie, director adjunct, director economic, director tehnic care acum nu mai există. Deci, BRUT-ul meu este undeva la 6600, iar  NET-ul 4 600. Într-adevăr, la noi în contractul colectiv de muncă, de pe vremea domnului Avram se ia o primă de vacanţă echivalentă cu un salar. Şi în luna iulie eu am fost plecată în concediu  şi am beneficat de prima de vacanţă  şi s-a adăugat la salariul din luna iulie, dar nu este salar pe lună, nicidecum”

În comunicatul transmis s-a mai arătat şi starea drumurilor

Starea drumurilor este cea mai dezastroasă din ultimii 20 de ani, fapt ce denotă, aşa cum spuneau constructorii la şedinţele din data de 11,12,13 august 2014, o rea voinţă din partea regiei şi a Consiliului Judeţean Cluj. În momentul de faţă s-a reuşit deblocarea situaţiei şi reluarea proiectelor de obţinere de Fonduri Europene pentru Drumurile Judeţene şi pentru obiectivele aflate în administrarea noastră. Ţinem să vă specificăm că ne vom deplasa în teren pentru a identifica starea drumurilor şi modul cum se va acţiona pe ele, tocmai pentru informarea corectă a cetăţenilor din judeţul Cluj. Informaţiile vor putea fi găsite pe site-ul regiei, s-a mai arătat în comunicatul regiei.

Directorul regiei, Mircea Avram a fost contactat telefonic pentru lămuriri însă fiind la Mănăstirea Niculea  a spus scurt: „Nu pot vorbi acum, sunt la Ncula”.

Citeşte şi: Remus Lăpuşan: „Mircea Avram şi-a bătut joc de banul public, nu are ce căuta la RAADPP „

1 COMENTARIU

  1. De cand seful de resurse umane semneaza(vizeaza) contracte de milioane de euro?
    CE atributii are acest om?

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj