Proiectul Tetarom IV, unul ratat. Consilierii judeţeni au decis rezilierea contractului

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

consiliu judeteanConsilierii judeţeni au votat în şedinţa de astăzi, rezilierea contractului pentru proiectul Tetarom IV. Acest lucru nu a făcut decât să confirme faptul că acest mare proiect pentru Cluj  este un, la fel de mare eşec al judeţului.

Ca de obicei şi suntem deja obişnuiţi, în cadrul şedinţei nu s-a discutat prea serios pe subiect şi asta pentru că toţi au fost mai interesaţi să arunce vina pe alte terţe persoane, să caute scuze pentru tacerea ce s-a aşternut o bună bucată de vreme, dar iată că soluţia benefică a fost gasită: din neglijenţa unora sau altora, din lipsa de seriozitate a unora sau a altora, proiectul tetarom IV a rămas în plop.

După cum spune şi consilierul judeţean Rareş Rusu, este un caz fericit şi asta pentru că nu atrage după sine pierderi şi mai mari.

Deşi erau planuri mari cu acest proiect, consilieri au ajuns la concluzia că proiectul este unul care ar aduce probleme şi au avut de ales între două soluţii, după cum a explicat Vakar Istvan:

„Ori forţăm această finanţare ori reziliem contractul”

Desigur că tuturor consilierilor judeţeni li s-a părut o variantă pertinentă, însă au cerut ca vinovaţii să fie traşi la răspundere.

„Noi colecţionăm proiecte pierdute. Dacă dumneavoastră aţi analizat şi ştiţi cine este vinovat, pentru că eu cerut public, vreau să ştiu ce măsuri aţi luat şi în cazul celorlalte proiecte. Spuneţi pe faţă, că de fiecare dată pierdem proiecte, nu lăsaţi în ultimul moment să găsim soluţii. Dacă mai sunt proiecte care au probleme spuneţi-ne. Dacă cineva v-a impus ceva, sau dacă sunt alte probleme pentru că dacă nu ne spuneţi, atunci sunteţi părtaşi. Trebuie să ştim şi noi”, a spus la rândul său consilierul judeţean Mihai Seplecan.

Ei bine, se pare că şi alţi consilieri au mai avut ieşiri publice în care au cerut rezilierea acestui contract.

„Şi noi vrem să ştim cine plăteşte pentru asta. Noi am cerut rezilierea acestui contract anul trecut, deci au trecut luni bune şi cred că ar trebui ca instituţia să se îndrepte împotriva firmei. Eu nu am cum să votez acest proiect”, a spus la rândul său consilierul judeţean Remus Lăpuşan.

După cum explică şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean cu atribuţii de preşedinte ineterimar, Vakar Istvan, cea mai bună soliţie la acest moment este rezilierea contractului. Mai mult acesta a spus că rezilierea se va face de comun acord.

Alţi consilieri au cerut explicaţii suplimentare directorului Tetarom, Viorel Găvrea iar consilierul judeţean Steluţa Racolţa s-a arătat deranjată de faptul că domnul director nu îşi mai asumă acest eşec.

„Unde aţi fost până acum? Văd că acum nu vă mai asumaţi nimic, da la buget aţi venit, aţi primit bani şi i-aţi gestionat cum aţi dorit, iar acum nu vă asumaţi nimic”.

Astfel de discuţii în contradictoriu au dus consilierii o vreme îndelungată, însă concluzia este una singură Consiliul Judeţean nu va primi bani europeni pentru acest proiect, iar contractul încheiat va fi realizat, iar proiectul rămâne în stand-by. Orice altă soluţie, conform lui Vakar istvan, ar fi generat alte cheltuieli şi desigur, o altă distracţie.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj