Floreşti: Poliţiştii au împărţit amenzi de 20.000 lei pentru gunoaie

gunoaie 4Politiștii locali din cadrul Serviciului „Poliţia Locală” a Primăriei Comunei Florești și poliţiștii din cadrul Poliţiei Rurale Secţia 6 Florești au iniţiat o serie de acţiuni comune în ceea ce privește inspecţia în construcţii și protecţia mediului.

S-au efectuat controale cu privire la organizările de șantier și la modul de asigurare a pazei și protecţiei aplicandu-se sancţiuni în valoare de 20.000 RON.

Reprezentanţii Compartimentului de Mediu însoţiţi de poliţiștii Secţiei 6 și jandarmi au verificat malul Canalului deversor al Someșului unde s-a constatat prezenţa deșeurilor de tot felul aruncate necontrolat (str. Cloșca, Barbu Lăutaru, Mihail Kogălniceanu). Familiile de rromi au primit saci menajeri având obligaţia să igienizeze terenurile din vecinătatea cursului de apă în maxim trei zile de la data controlului (24.04.2015). S-a verificat existenţa contractelor de salubritate la 50 de gospodării individuale din comunitatea de rromi iar cei care nu au avut contracte de salubritate au primit somaţii ca în termen de 10 zile să încheie aceste contracte pentru ridicarea deșeurilor menajere.

Reprezentanţii Secţiei 6 Poliţia Rurală Florești cu sprijinul jandarmilor au legitimat aproximativ 60 de persoane care locuiesc în comunitatea de rromi, fiind îmbunătăţită baza de date a Poliţiei.

Aceste controale vor continua și în luna mai 2015 pentru verificarea conformării obligaţiilor pe care le au atât cetăţenii cât și agenţii economici în ceea ce privește responsabilitatea păstrării unui mediu curat dar și responsabilitatea impusă de legislaţia în vigoare.

Serviciul Poliţiei Locale este în permanenţă la dispoziţia cetăţenilor și poate fi apelat la nr.de tel :0727-809866.

Articole Noi