Primăria Floreşti nu se înghesuie să le răspundă cetăţenilor nici pe domnuleprimar.ro. Ignoranţă totală?

domnule primar florestiPrimăria codaşă în privinţa răspunsurilor la sesizările cetăţenilor din judeţul Cluj este Primăria Floreşti după cum se poate vedea şi pe site-ul domnuleprimar.ro. Se pare că cetăţenii comunei Floreşti nu primesc sub nicio formă răspunsuri la solicitările, sesizările făcute. Aceasta este urmată de Primăria Gilău, dar nu are decât 5 solicitări înregistrate din anii anteriori.

Lipsa de transparenţă din Primăria comunei Floreşti lasă de dorit, de fapt nu putem spune că ar exista vreo comunicare între instituţie şi cetăţeni. Şi aici, fie că vorbim de faptul că instituţia nu răspunde sesizărilor înregistrate chiar şi la sediul instituţiei, fie că vorbim de sesizări transmise în scris pe email (acestea de cele mai multe ori sunt categoric inexistente, ele nu sunt luate în considerare nici dacă vin de la reprezentanţii presei), fie că vorbim de mediul online pe diferite pagini.

Puţin peste 100 de sesizări au fost înregistrate de cetăţenii comunei Floreşti pe cunoscutul site domnuleprimar.ro, unele chiar anul acesta. Domnuleprimar.ro este  serviciu prin care cetăţenii îşi pot contacta primarii direct pentru a semnala probleme sau pentru a-şi exprima opinia în legatura cu activitatea administratiei locale. Cetăţenii comunei Floreşti sunt perfect ignoraţi şi pe acest site.

domnule primar floresti 1 domnule primar floresti 2 domnule primar floresti 3 domnule primar floresti

Absolut niciun răspuns, niciodată. Şi dacă printre primăriile clujene înscrise în site sunt şi primării care nu au nicio sesizare înregistrată, atunci vă precizăm că până şi cele care au mai puţin de 10 solicitări, au oferit răspunsuri cetăţenilor. La Primăria comunei Floreşti nici vorbă să se sinchisească cineva vreodată să scrie câteva rânduri ca răspuns. Nu s-au obosit nici să îşi actualizeze datele sau să corecteze greşelile.

Ei bine, dacă ne uităm în topul de pe site, vedem că sunt şi primari mai conştiincioşi de la Cluj, colegi ai primarului din cea mai mare comună din ţară. Pe locul 5 la nivel naţional se află Primăria Cluj-Napoca, iar pe locul 9 este Primăria Municipiului Turda.

De altfel, pe lângă multiplele plângeri ale cetăţenilor legat de faptul că nu li se răspunde solicitărilor, nici presa nu are prea mult noroc, iar pe acest aspect nu detaliem din nou ci reamintim ce spune Legea 544/2001, perfect inexistentă în primăria comunei Floreşti.

Poate că mai marii Primăriei Floreşti (că niciun angajat nu face dacă şefu’ nu-i spune) ar trebui să ştie că “Teama mereu izvorăşte din ignoranţă” Ralph Waldo Emerson.

Citeşte şi:

Transparenţa din Primăria Floreşti lasă de dorit. Presa nu serveşte decât comunicate, iar cetăţenii suferă în continuare

Primăria din Floreşti nu dă 2 bani pe Legea 544

Articole Noi