OSCAR 2015: „Birdman” câştigă premiul pentru CEL MAI BUN FILM. Alejandro Iñárritu, cel mai bun regizor, tot pentru filmul „Birdman”

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

birdman„Birdman”, de Alejandro Gonzalez Iñárritu, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 87-a gală de decernare a acestor distincţii, care a avut loc la Los Angeles. Filmul a avut nouă nominalizări şi a mai fost premiat pentru „cea mai bună imagine”, „cel mai bun scenariu original” şi „cea mai bună regie”.

Anul acesta, la aceeaşi categorie au mai fost nominalizate filmele „American Sniper”, de Clint Eastwood, „Boyhood”, de Richard Linklater, „The Grand Budapest Hotel”, de Wes Anderson, „The Imitation Game”, de Morten Tyldum, „Selma”, de Ava DuVernay, „The Theory of Everything”, de James Marsh, „Whiplash”, de Damien Chazelle.

Filmul regizat de Alejandro Gonzalez Inarritu prezintă portretul unui fost star al filmelor cu super-eroi, interpretat de Michael Keaton, care încearcă să revină în actualitate şi să aibă din nou succes cu ajutorul unei piese pe Broadway. Din distribuţia peliculei mai fac parte Edward Norton, Emma Stone, Naomi Watts şi Zach Galifianakis.

Lungmetrajul a avut nouă nominalizări la premiile Oscar 2015 şi s-a mai impus la categoriile „cea mai bună imagine”, „cel mai bun scenariu original” şi „cea mai bună regie”.

Anul trecut, premiul pentru cel mai bun film a revenit lungmetrajului „12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave”, de Steve McQueen.

Lungmetrajul „Birdman” a fost marele învingător la gala premiilor Oscar 2015, într-o ceremonie intens politizată, în cadrul căreia pelicula regizată de Alejandro Gonzalez Iñárritu a câştigat patru trofee, inclusiv la categoriile „cel mai bun film” şi „cel mai bun regizor”, potrivit variety.com.

Subiectele profund politizate s-au aflat în centrul celei de-a 87-a gale a premiilor decernate duminică seară de Academia de film americană, la Los Angeles, unde câştigătorii şi prezentatorii s-au folosit din plin de atenţia mediatică deosebită de care se bucură acest eveniment pentru a atrage atenţia asupra unor subiecte diverse, precum drepturile civile şi dezvăluirile privind programele de supraveghere online.

A fost, de asemenea, o seară de excepţie şi pentru lungmetrajul „Birdman”, care l-a învins pe marele său concurent, „Boyhood”, la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor”, „cel mai bun scenariu original” şi „cea mai bună imagine”.

Cineastul Alejandro Gonzalez Iñárritu a oferit un moment amuzant în timpul acestei gale, care a inclus însă şi numeroase momente sobre. Regizorul mexican a spus că are asupra lui un talisman norocos.

„Port pe mine chiloţii albi ai lui Michael Keaton”, a declarat regizorul, făcând referire la o scenă din „Birdman”, în care actorul american aleargă prin Times Square în lenjerie intimă.

De fapt, acel model de lenjerie intimă a fost o temă în sine în cadrul galei. Prezentatorul Neil Patrick Harris a imitat şi el scena jucată de Michael Keaton în „Birdman”, apărând la un moment dat într-o pereche de chiloţi albi, pe scenă, spre amuzamentul publicului.

Michael Keaton nu a putut însă să se impună la categoria „cel mai bun actor”, pierzând trofeul în faţa actorului Eddie Redmayne, protagonistul peliculei „The Theory of Everything”, în care starul britanic l-a interpretat pe astrofizicianul Stephen Hawking, care suferă de scleroză laterală amiotrofică.

„Sunt pe deplin conştient de faptul că sunt un bărbat extrem de norocos”, a spus Eddie Redmayne, adăugând că trofeul pe care l-a câştigat „aparţine tuturor acelor oameni din lumea întreagă diagnosticaţi cu scleroză laterală amiotrofică”.

Julianne Moore a câştigat Oscarul la categoria „cea mai bună actriţă în rol principal” pentru portretizarea unei femei care suferă de maladia Alzheimer în filmul „Still Alice” – acesta fiind primul ei premiu Oscar din carieră din cinci nominalizări. La fel ca Eddie Redmayne, şi actriţa americană a avut un discurs plin de pasiune, vorbind despre boala aflată în centrul filmului ei şi despre persoanele afectate de această maladie.

„Atât de mulţi oameni cu această boală se simt izolaţi şi marginalizaţi….oamenii cu Alzheimer merită să fie văzuţi”, a declarat Julianne Moore.

Patricia Arquette, din „Boyhood”, şi J.K. Simmons, din „Whiplash”, au câştigat Oscarurile la categoriile secundare de interpretare, pentru rolul unei mame singure, respectiv cel al unui profesor de jazz extrem de exigent.

În alte categorii importante, „Birdman” şi-a întrecut din nou marii rivali, peliculele „Boyhood” şi „The Grand Budapest Hotel”, la categoria „cel mai bun scenariu original”, în timp ce „The Imitation Game” s-a impus în faţa unor filme precum „American Sniper” şi „Whiplash” la categoria „cel mai bun scenariu adaptat”.

„The Grand Budapest Hotel” s-a impus în câteva categorii tehnice majore, obţinând patru Oscaruri, pentru costume, regie artistică, coloană sonoră şi machiaj şi coafură.

Prezentăm în continuare lista completă a câştigătorilor celei de-a 87-a ediţii a premiilor Oscar:

Cel mai bun film: „Birdman”, de Alejandro G. Iñárritu

Cel mai bun regizor: Alejandro G. Iñárritu („Birdman”)

Cel mai bun actor în rol principal: Eddie Redmayne („The Theory of Everything”)

Cea mai bună actriţă în rol principal: Julianne Moore („Still Alice”)

Cel mai bun actor în rol secundar: J.K Simmons („Whiplash”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Patricia Arquette („Boyhood”)

Cel mai bun film străin: „Ida”, de Pawel Pawlikowski (Polonia)

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „Big Hero 6”

Cea mai bună regie artistică: „The Grand Budapest Hotel”

Cel mai bun scenariu adaptat: „The Imitation Game” (Graham Moore)

Cel mai bun scenariu original: „Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)” (Alejandro G. Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Jr. & Armando Bo)

Cea mai bună imagine: „Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)”

Cel mai bun montaj: „Whiplash”

Cea mai bună coloană sonoră: „The Grand Budapest Hotel” (Alexandre Desplat)

Cel mai bun cântec: „Glory” din „Selma”

Cel mai bun montaj de sunet: „American Sniper”

Cel mai bun mixaj de sunet: „Whiplash”

Cele mai bune efecte vizuale: „Interstellar”

Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: „The Grand Budapest Hotel”

Cele mai bune costume: „The Grand Budapest Hotel”

Cel mai bun scurtmetraj animat: „Feast”

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: „The Phone Call”

Cel mai bun lungmetraj documentar: „CitizenFour”

Cel mai bun scurtmetraj documentar: „Crisis Hotline: Veterans Press 1”

Citeşte continuarea pe Mediafax

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj