Poliţiştii locali au împărţit sancţiuni taximetriştilor în zona aeroportului

actiune aeroportÎn cursul zilei de ieri poliţiştii locali de la Serviciile Inspecţie comercială, Control Trafic rutier şi Ordine şi siguranţă publică, în colaborare cu reprezentanţi ai Poliţiei Transporturi au desfăşurat o acţiune de verificare a taximetriştilor din zona Aeroportului Internaţional “Avram Iancu”.

Cu ocazia acestor controale, au fost încheiate 13 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare totală de 4540 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/ 2003, ale H.C.L. nr. 109/2010 şi ale HCL nr. 90/2010 şi O.U.G. nr. 195/2002 republicată. De asemenea, au fost ridicate 3 autovehicule care staţionau neregulamentar în staţiile de transport în comun.

Lipsa autorizaţiilor prevăzute de lege pentru desfăşurarea activităţii de taximetrie, nerespectarea standurilor aprobate, lipsa asigurării obligatorii de răspundere civilă auto, refuzarea clientului privind efectuarea unei curse în interiorul localităţii sau lipsa ecusonului, au fost principalele nereguli constatate de poliţişti la aceste verificări.

Aceste acţiuni comune ale Poliţiei Locale şi Naţionale au ca scop prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale desfăşurate în oraş.

Articole Noi