Peste 300 de poliţişti în acţiuni ample pe străzile judeţului.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

politiaPeste 300 de poliţişti au acţionat, ieri, pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

Pentru creşterea gradului de siguranţă publică şi prevenirea comiterii de fapte antisociale, la data de 17 iulie a.c., au fost organizate şi desfăşurate acţiuni cu efective mărite, pe raza judeţului Cluj.

Astfel, peste 300 de poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, rutieri şi poliţişti specializaţi în cercetarea infracţiunilor la regimul armelor, au fost angrenaţi în activităţi.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au efectuat peste 40 de controale în pieţe agroalimentare, localuri publice, târguri. De asemenea, a fost verificată activitatea a 92 de societăţi comerciale, fiind vizată combaterea evaziunii fiscale, a comerţului ilicit cu cereale, legume şi fructe, a contrabandei cu produse accizabile, precum şi a ilegalităţilor privind respectarea drepturilor de autor şi a celor conexe.

Activităţile au vizat prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, prevenirea faptelor care tulbură ordinea şi liniştea publică, a faptelor comise cu violenţă în zona localurilor publice.

De asemenea, poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie pentru fluidizarea traficului , prevenirea şi sancţionarea abaterilor rutiere, având în vedere principale cauze generatoare a accidentelor rutiere grave, precum şi pentru prevenirea faptelor ilicite în domeniul transportului de mărfuri.

Exemple de infracţiuni/contravenţii constatate, în cadrul acţiunilor:

La data de 17 iulie a.c., ora 19:30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Dej au identificat un conducător auto fără permis de conducere. Bărbatul, de 23 de ani, din Dej, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul în Piaţa Bobâlna, din municipiul Dej.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

****

La data de 17 iulie a.c., ora 22:30, poliţiştii rutieri din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin au identificat un conducător auto, sub influenţa alcoolului. Bărbatul, de 59 de ani, din Cluj-Napoca, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Beliş, judeţul Cluj.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută de Codul penal.

****

Cu ocazia unui control efectuat pe linia respectării prevederilor Legii nr.295/2004 modif., privind regimul armelor şi al muniţiilor, poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au depistat la domiciliul unui bărbat din municipiul Cluj-Napoca un număr de 116 bucăţi cartuşe calibrul 5,6 mm pe care acesta le deţinea ilegal. Bărbatul este deţinător legal de arme şi muniţii, iar cartuşele deţinute ilegal au fost descoperite de poliţişti în fişetul metalic destinat păstrării armelor şi

În cauză poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, faptă prevăzută de Codul penal.

****

La data de 17 iulie a.c., ora 17:40, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti au identificat pe DJ107N, în comuna Gilău, sat Someşul Rece, judeţul Cluj, un conducător auto care transporta material lemnos, în afara condiţiilor legale. Bărbatul, de 20 de ani, din Cluj-Napoca, transporta, cu o autoutilitară, circa 4 metri cubi de cherestea.

Pentru materialul lemnos transportat, bărbatul nu deţinea aviz de însoţire. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Totodată, materialul lemnos, în valoare de circa 2.600 de lei, a fost confiscat.

****

La data de 17 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat un bărbat, urmărit naţional. Pe numele celui în cauză, era emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, de către Tribunalul Cluj. Bărbatul de 65 de ani, din Cluj-Napoca, are de executat 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi luare de mită. Bărbatul a fost încarcerat la Penitenciarul Gherla.

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj