Orgoliul politic nu îl lasă pe primarul galben de Floreşti să facă „centura de SUD”

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Horia SuleaPrimarul comunei Floreşti nu a ratat nicio clipă să se plângă în faţa cetăţenilor sau a presei că Guvernul Ponta nu îl spijină în construirea drumului de legătură pe care îl promite de la începutul mandatului, dar pentru care n-a făcut gargară înainte de anul electoral 2014 când ne-am ales un nou preşedinte. Numai că atunci când crezi că vei fenta şi a doua oară s-ar putea să o dai cu băţul în baltă rău de tot.

Domnul primar a omis să le spună multe lucruri cetăţenilor care l-au ales pentru ca să le ofere în mandatul său condiţii de trai în comun mai bune, o infrastructură mai bună, condiţii bune de dezvoltare a copiilor noştri, dar mai ales un acces mai bun spre educaţie.

Edilul PNL urlă în stânga şi în dreapta că Guvernul Ponta nu vrea să îl ajute, că nu găseşte „sprijin” din partea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, dar de la care nicio clipă nu s-a sinchisit să îi solicite vreun sprijin. De ce? Din orgoliu politic. În opinia distinsului primar, ministrul Ioan Rus este cel care ar fi trebuit să îl roage să îl lase să facă drumul de legătură cu Municipiul Cluj-Napoca. Cum era ca mai marele primar de Floreşti să mişte un degeţel pe tastatură şi să trimită o solicitare ministerului să ceară în prima etapă informaţii despre o posibilă sursă de finanţare?

În ultima sa vizită la Cluj, ministrul Ioan Rus a explicat foarte clar că Primăria Floreşti nu a solicitat niciun sprijin pentru acest obiectiv şi că dacă va solicita va primi acest sprijin.

Totuşi citind în presa de casă a Primăriei Floreşti de numeroasele deplasări la Bucureşti, poate că ar fi bine ca instituţia să prezinte cetăţenilor o informare în care să le explice pentru ce s-a deplasat edilul la Bucureşti în mai multe rânduri pe parcursul mandatului, căci rezultatele nu se văd. Se pare că aceste deplasăiri n-au avut ca scop solicitarea unui sprijin din partea celor doi miniştrii PNL, dacă cei PSD nu-i plac şi care au ocupat scaunul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Adică lui Relu Fenechiu sau Ramonei Mănescu.

Să trecem peste, ajungem la o primă instituţie care ar fi putut într-un fel sau altul să finanţeze construirea acestui drum: Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR Nord-Vest). Dar surpriză! Nici de aici nu s-au cerut bani, nu începuse campania electorală!

Într-o solicitare făcută către Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest aflăm că primăria Floreşti nu a făcut nicodată o solicitare către ei pentru acest proiect şi că urmează să intre în vigoare un nou program ce ar putea finanţa acest obiectiv. Facem precizarea că ideea acestui obiectiv nu există din mandatul actualului primar, ea există din mandatul fostului primar care a şi purtat câteva discuţii în acest sens, lucru ce cu siguranţă nu era străin de actualul primar. Programul ce ar fi putut fi accesat a fost închis, astfel că acele fonduri nu mai pot fi accesate.

raspuns adr nord vest             Buna ziua, ADR Nord-Vest implementeaza Programul Operational Regional 2007-2013, care a finantat, pana in prezent, prin axa prioritara 2 „Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale” , reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, a strazilor urbane, precum si constructia/reabilitarea soselelor de centura cu statut de drum judetean. Ce s-a finantat prin POR 2007-2013, axa 2, puteti vedea aici http://www.nord-vest.ro/ProiecteInImplementare.aspx?DMIValueID=16&CountyValueID=0&CityValueID=0&TotalValueID=0&StatusValueID=0&OrderBy=ProjectName&OrderDir=asc Pe viitorul Program Operational Regional 2014-2020, al carui document de lucru este inca in discutii cu Comisia Europeana, se poate preconiza finantarea  imbunătăţirii infrastructurii rutiere de importanţă regională şi locală, dar conditiile specifice le vom afla numai dupa lansarea noilor ghiduri de finantare. Documentul in draft se poate consulta aici http://www.inforegio.ro/images/programare2014-2020/POR%202014-2020.rar Cu stima, Andreea Marcu expert comunicare Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest tel: 0264/431550, fax: 0264/439222 mobil: 0755 777012 comunicare@nord-vest.ro www.nord-vest.ro

În imaginea alăturată veţi putea vedea că în alte oraşe proiecte asemănătoare au putut fi implementate cu succes.

jibou drum centura

Prin urmare, Primăria Floreşti a rămas în situaţia accesării de credite, indiferent de ce tip, dar cu siguranţă în aşa fel încât comunitatea să rămână îndatorată pe ani de zile. Dacă iniţial edilul s-a gândit la accesarea unui credit bancar, e la fel de uşor să accesezi şi credit furnizor (şi le spun pe ambele pentru că domnul primar e cam nehotărât şi când are câte o sclipire vine cu o nouă hotărâre de Consiliu Local).

Bun acum că ştim clar că nu s-a mişcat un deget pentru a obţine fonduri, nici cea mai mică încercare, măcar pentru o parte din lucrare dacă nu pentru toată, se pare că nici varianta construirii drumului pe tronsoale nu a fost una pe planul administraţiei locale.

Şi dacă tot discutăm de pură politică în administraţia locală (aceea despre care care vorbea primarul presei în ultima conferinţă), vă mai spunem ceva. Dacă n-ar fi fost vorba de politică, nu l-ar fi deranjat nici iniţiativa consilierilor PSD în privinţa şcolii pe care putea (la bugetul pe care îl are comuna din spusele dânsului) să o construiască deja. Dar a preferat să tot mute banii veniţi de la Consiliul Judeţean Cluj pentru că sunt ai PNL, în timp ce fostul edil se tot chinuie să cumpere o casă ca să îşi spele păcatul comis în mandatul său.

Prin urmare, şansele nu sunt pierdute şi dacă nu se găsesc fonduri pentru întregul proiect cu siguranţă nu va fi la fel pentru comună dacă se îndatorează cu 7 milioane de euro sau cu mai puţin. Şi să nu uităm că după ultimul comunicat venit din partea Primăriei Floreşti, comuna urmează să mai imprumute 2 milioane de euro pentru şcoala promisă.

Citeşte şi:

Primăria Floreşti nu are bani pentru ce a promis şi va îndatora comuna cu milioane de euro pe aproape 10 ani

[Video] Schimbări în privinţa finanţării construirii drumului de legătură dintre Floreşti şi Cluj-Napoca.

5 COMENTARII

  1. Acest primar este un nenorocit. Cum e posibil ca toate institutiile sa ii permita sa isi bata joc de cetateni? Chiar nu se sesizeaza nimeni? Jos cu el, sa-l manance puscaria. DNA ar gasi o gramada de ilegalitati in primarie. Si ANI sa se ocupe de toate angajarile ilegale.

  2. Ne-a tot promis si gradinite,si scoli, de toate. Nu avem nimic. Suntem mintiti si cei din primarie se imbogatesc pe spatele nostru.

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj