“Nocturna Bibliotecilor” la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj

Afis nocturnaBiblioteca Judeţeană Octavian Goga Cluj, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, vă invită sâmbătă, 27 septembrie 2014, între orele 18.00 şi 24.00, la o nouă ediţie a NOCTURNEI BIBLIOTECILOR.

Programul “Nocturnei Bibliotecilor” cuprinde următoarele activităţi:

Secţia pentru copii propune celor micide la ora 18.00 spectacolul „Hocus Pocus”, susţinut de actori ai Teatrului de Păpuşi „Puck” şi de la ora 19.00 o călătorie în lumea instrumentelor muzicale: „Do, Re, Mi – cântăm copii?”. Asociaţia Imaginaria Art, în colaborare cu bibliotecarele Secţiei pentru copii, organizează la ora 20.00 o„Vânătoare de comori în bibliotecă”. De la ora 21.00, copiii vor fi antrenaţi să-şi dovedească talentul artistic la Atelierul de creativitate.

Secţia pentru adolescenţi a pregătit tinerilor un program complex ce va începe la ora 18.00, sub genericul „Let’s Play!”:campionate de fotbal (Fifa 13 pentru XBox), tenis (VirtuaTenis 4 pentru Wii) şi DIRT (Dirt 3 pentru PS3). Va urma un concurs de cultură generală cu premii, Quiz Night , iar de la ora 22.00 vizionarea filmului artistic„Hoţul de cărţi”.

Secţia de Artă îi aşteaptă pe cinefili cu trei propuneri: vizionarea unuiconcert al formaţiei „Queen” de la ora 18.00, vizionareaspectacolului „Anna Bolena”, cu Anna Netrebko, Elina Garanca, Ildebrando D’Arcangelo de la ora 19.20, iar de la ora 21.00 vizionareafilmelor „Hoţul de cuvinte” şi „Elysium

La secţia Colecţii speciale va avea loc de la ora 19.00 lansarea cărţii„Clujul văzut şi nevăzut: ghid istorico-turistic=Cluj, seen and unseen: a historical-tourist guide”, în prezenţa autorilor: prof. Vladimir-Alexandru Bogosavlievici şi prof. Laura Zmicală, profesori la Colegiul Naţional „George Bariţiu”. Cartea va fi prezentată de prof. dr. Laszlo Alexandru, profesor la acelaşi colegiu. Evenimentul este organizat de Secţia Împrumut pentru adulţi.

American Corner propune publicului adult, de la ora 19.00, vizionarea filmului artistic „Human Trafficking”, cu Donald Sutherland, Mira Sorvino, Robert Carlyle, în regia lui Christian Duguay.

Toţi vizitatorii bibliotecii vor avea parte de un recital inedit de muzică al formaţiei „Cercul întreg” cu începere de la ora 21.00.

Pe toată durata „Nocturnei Bibliotecilor” se vor oferi publicului: înscrieri gratuite, program la sălile de lectură şi împrumut, vizite ghidate, „O carte pentru fiecare” – programul de distribuire gratuită a unor cărţi primite ca donaţii din partea unor edituri şi persoane fizice.

NOCTURNA BIBLIOTECILOR este un eveniment cultural naţional derulat sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România – ANBPR, cu sprijinul IREX România şi Biblionet.

Vă aşteptăm la sediul central al bibliotecii (Calea Dorobanţilor, nr. 104), să petrecem împreună o seară de sâmbătă cu multe surprize!

 

Articole Noi