Mult praf în prima zi a Raliului Iaşului

raliuBogdan Marișca, Marco Tempestini și Simone Tempestini au terminat prima zi din Raliul Iașului în top 9. Invitatul special al echipei Napoca Rally Academy a fost Florin Prunea, manager sportiv la CSMS Iași, care a experimentat senzațiile unui copilot alături de Simone Tempestini.

În prima zi din Raliul Iașului au fost programate trei probe speciale parcurse în sens invers față de ediția din 2013. După cei 50 de kilometri de probă specială pe macadam, echipajele Napoca Rally Academy se află în top 9.

Bogdan Marișca și Carmen Poenaru au avut un început ceva mai prudent, ținând cont că aceasta este prima etapă la care concurează în această formulă în 2014, dar au crescut ritmul pe ultima probă a zilei și au terminat pe locul 3 în clasamentul general.

“A fost o zi bună. Era normal să începem mai prudent, dar încet, încet am crescut ritmul și acest lucru s-a văzut pe finalul zilei. Sunt mulțumit de comportamentul mașinii și vom încerca să mergem și mâine în același ritm”, a spus Bogdan Marișca.

Pentru Marco Tempestini principala problemă din prima zi a raliului a fost lipsa de vizibilitate din cauza prafului, iar după cele trei probe se află pe poziția a șaptea la general. “Nu am văzut nimic astăzi”, a comentat scurt Marco Tempestini, la finalul ultimei probe speciale.

Nici Simone Tempestini nu a avut o zi mai ușoară. Praful nu a fost singura problemă, juniorul NRA având probleme cu frânele și setările mașinii. Astfel, chiar dacă a început raliul cu cel de-al doilea timp pe prima probă, la finalul zilei a retrogradat până pe locul 9 după ce a intrat mai târziu și într-un punct de control orar, fapt care l-a costat încă 20 de secunde.

“Astăzi am avut parte de tot ceea ce nu mi-am dorit la această etapă. Praf și probleme tehnice. Sper ca totul să se rezolve în parcul de service și mâine să recuperăm timpul pierdut”, a spus Simone Tempestini.

La shakedown, Simone Tempestini l-a avut ca și copilot pe Florin Prunea, actualmente manager sportiv la CSMS Iași. “A fost o experiență incredibilă. Mi-a fost puțin teamă la început, dar apoi adrenalina a transformat totul în plăcere pură. Este fantastic și senzația trăită este extraordinară”, a spus Florin Prunea.

Articole Noi