Jocul popular s-a născut în vatra satului” – Festival folcloric de anvergură, duminică, la Mociu

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

afisMociu2014Consiliul Judeţean Cluj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, Primăria şi Consiliul Local Mociu organizează duminică, 7 septembrie 2014, la Mociu, un eveniment folcloric reprezentativ pentru Câmpia Transilvană, care uneşte două festivaluri importante: „Festivalul Jocului de pe Câmpie” –  ediţia a XX-a şi „Festivalul Jocului Fecioresc” – ediţia a XXX-a.

Evenimentul va debuta la ora 13.00, cu o paradă a portului popular, urmând ca de la ora 13.30 să aibă loc deschiderea oficială. În continuare, de la ora 14.00 vor urca pe scenă, în cadrul unui spectacol folcloric-maraton, ansamblurile: „Copiii Mociului”- grupa mare şi grupa mică,  „Joacă tare” din Mociu, „Copiii Sărmaşului”, „Muguri de cătină” din Cătina, „Fiii Cămăraşului”, „Someşul Apahida”, “Grupul tradiţional al Zegrenilor” din Ceaba  „Árvalányhaj” din Unguraşu,  „Mugurii Mintiului” din Mintiu Gherlii,  „Valea Someşului” din Gherla, „Datina” din Turda, „Crăişorul”din Cluj-Napoca, „Dor Transilvan” din Cluj-Napoca şi „Rapsodia Someşană” din Cluj-Napoca. Manifestarea se va încheia cu tradiţionalul joc la şură, în compania tarafului „Zorile”, condus de Ţuli Carol zis „Stângaciu”.

Jocul fecioresc, cu deosebitele sale evoluţii solistice, parte integrantă în repertoriul coregrafic câmpenesc, va constitui expresia vie a bucuriei participanţilor prezenţi la Mociu. Formaţiile artistice invitate le vor oferi spectatorilor bogate şi variate jocuri populare reprezentative, ce vor ilustra unica şi inegalabila tradiţie din Câmpia Transilvaniei. Festivalul va fi prezentat de realizatoarea TV Ema Pendiuc.

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj