Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest, a decis Curtea de Apel Constanţa

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

m basescuMircea Băsescu trimis în judecată pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi luat 250.000 euro pentru a-l ajuta pe Bercea Mondial să scape de închisoare rămâne în arest, a decis, vineri, Curtea de Apel Constanţa, aceeaşi hotărâre fiind dispusă şi în cazul lui Marian Căpăţână.

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins contestaţiile depuse de Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână la decizia Tribunalului, astfel că aceştia rămân în continuare în arest preventiv.

Decizia instanţei este definitivă.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost aduşi, vineri, la Curtea de Apel Constanţa, unde au stat timp de aproximativ două ore.

Nelu Traşcă, avocatul lui Mircea Băsescu, a declarat, la ieşirea din sediul Curţii de Apel Constanţa, că fratele preşedintelui şi-a susţinut nevinovăţia în faţa instanţei.

„A susţinut că este nevinovat şi nu recunoaşte nicio acuzaţie. Am susţinut motivat admiterea contestaţiei. Am invocat lipsa de temeinicie a încheierii. Mai concret, în încheierea pronunţată judecătorul de Cameră preliminară susţine că această măsură preventivă nu a depăşit o durată rezonabilă, or acest lucru nu se regăseşte între condiţiile de menţinere a arestului preventiv”, a spus avocatul Nelu Taşcă.

El a mai precizat că Mircea Băsescu a spus în faţa instanţei că ar fi greşit să fie discriminat şi să nu i se acorde aceleaşi drepturi ca tuturor cetăţenilor.

Mircea Băsescu, trimis în judecată pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că a luat 250.000 euro pentru a-l ajuta pe Bercea Mondial să scape de închisoare, a fost adus la Curtea de Apel Constanţa, vineri, în jurul orei 13.00, el nefăcând declaraţii presei.

Miercuri, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost aduşi împreună din arestul Poliţiei Capitalei, cu o dubă, la Tribunalul Constanţa, care a judecat dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că ar fi luat 250.000 euro pentru a-l ajuta pe Bercea Mondial să scape de închisoare, instanţa decizând şi în cazul cererii de revocare a arestării.

Magistraţii au respins ca nefondată solicitarea lui Mircea Băsescu de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână. Hotărârea instanţei a fost contestată de Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână la Curtea de Apel Constanţa.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată luni, în dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpăţână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul lui Bercea Mondial.

Dosarul a fost înregistrat la Secţia Penală a Tribunalului Constanţa în 14 iulie, iar primul termen de judecată a avut loc miercuri.

Înainte de a fi trimis în judecată, Mircea Băsescu a formulat o cerere de revocare a măsurii arestării preventive, care trebuia să se judece marţi la Tribunalul Bucureşti. Instanţa şi-a declinat competenţa de soluţionare a cererii în favoarea Tribunalului Constanţa, unde se judecă şi dosarul în care Mircea Băsescu este acuzat de trafic de influenţă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în stare de arest, pe Mircea Băsescu pentru trafic de influenţă şi pe Marian Adrian Căpăţână pentru complicitate la această infracţiune.

Citeşte continuarea pe Mediafax

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj