MARATONUL RESUSCITĂRII- 5 iulie 2015 în Parcul Central. Învaţă să acorzi primul ajutor.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

smurdMedicii şi paramedicii voluntari SMURD Cluj organizează, duminică, 5 iulie, între orele 10 – 18, în Parcul Central din Cluj-Napoca „Maratonul Resuscitării”, eveniment care îşi propune să vină în întâmpinarea nevoii de cunoaștere a manevrelor de prim ajutor şi resuscitare adresându-se tutoror celor care doresc să dobândească abilităţile necesare de a interveni şi a face faţă unor situaţii critice, indiferent de vârstă sau ocupaţie. În acest mod se continuă  iniţiativa şcolii de vară Emergecy Medicine Summer School.

În cadrul evenimentului, medicii și paramedicii SMURD, cu experienţă în intervenţiile in situaţii de urgenţă şi în pregătirea medicală, vor preda tehnici de prim ajutor în mod gratuit de dimineață până seara pentru o zi întreagă, doritorii având posibilitatea de a exersa în mod practic aceste manevre pe manechine speciale puse la dispoziţie de către organizatori.

Prin această inițiativă ne dorim să încercăm să ne aliniem standardelor europene care presupun cunoașterea manoperelor de prim ajutor de către populația generală în totalitate, dar şi să răspundem solicitărilor venite din partea dumneavoastră legate de necesitatea învățării acelor manopere minime, care pot asigura supraviețuirea unei persoane aflate în stare critică.

Limba de predare principală va fi româna, dar vor exista traduceri şi în limbile engleză, franceză, maghiară sau germană cu ajutorul paramedicilor voluntari.

Dorim să promovăm acest eveniment întrucât aceste manevre de resuscitare sunt deosebit de importante în cazul unui stop cardio respirator. Şansele unei victime de a supravieţui în urma unui stop cardio respirator dacă nu sunt începute manevrele de resuscitare înaintea ajungerii echipajelor specializate este minimă spre ZERO!

smurd 1În cazul unui stop cardio-respirator, suportul vital de bază câștigă minute importante în lupta cu viața, până la sosirea cadrelor medicale specializate. Studiile efectuate au demonstrat că persoanele cărora li se aplică rapid manevrele de resuscitare au cele mai mari șanse de recuperare după instalarea unui stop cardio-respirator. Pe de altă parte, victimele cărora nu li se acordă suportul vital bazal au șanse minime de a supraviețui în urma unui stop cardio-respirator.

Mai mult de 80% din stopuri cardio respiratoare se întâmpla în mod spontan, acasă, deci cel mai probabil viaţa salvată va fi a cuiva drag. Această iniţiativă simplă poate duce la salvarea unui impresionant număr de vieţi.

Fii si tu salvarea celui de LANGA tine!

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj