Proiectul Pata-Cluj vine în sprijinul locuitorilor rămaşi fără loc de muncă după închiderea rampei. Află detalii

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

pata clujÎnchiderea definitivă a rampei de gunoi din Pata Rât în 26 iunie 2015 creează o situație de risc și amenințare a siguranței celor aproximativ 700 persoane care au rămas fără nicio sursă de venit. Acest lucru amenință atât viața cât și sănătatea membrilor comunităților care trăiesc acolo, drept urmare, situația excepțională creată de închiderea rampei de gunoi de la Pata Rât necesită, fără îndoială, adoptarea de măsuri coordonate și acțiuni urgente, precum și alocarea de resurse suplimentare menite să atenueze efectele asupra comunităților direct și indirect vizate.

Proiectul Pata-Cluj susține cu resurse și activități complementare măsurile coordonate luate de autoritățile locale și de primărie în vederea întâmpinării nevoilor membrilor comunităților direct afectate. De asemenea membrii echipei de proiect fac apel la organizațiile și instituțiile care pot oferi sprijin în regim de urgență și pot susține cu donații eforturile de sprijinire a membrilor celor două comunități cel mai afectate (comunitatea din Dallas și cea din rampă) să se solidarizeze și să contribuie la gestionarea în mod coordonat a situației.

Prin intermediul proiectului sunt susținute cu alimente și apă potabilă persoanele din cele două comunități care nu pot primi ajutoarele de urgență din cauza lipsei actelor de identitate și ajută la distribuirea echitabilă a acestora pentru toți cei direct afectați. Mai mult, prin intermediul proiectului se continuă și intensifică activitatea de întocmire de documente de identitate și de căutare de locuri de muncă și plasare a unor angajați cu prioritate din cele două comunități. Astfel, în ultimele 2 zile au fost găsite locuri de muncă pentru 7 persoane la compania ROSAL.

Pentru a reduce riscul de accidentări și crearea de tensiuni în comunități sunt planificate o serie de activități cultural-educative pentru copii și activități în comunități pentru adulți, care să răspundă nevoilor acestora. Mai multe detalii despre modul în care aceastea vin în completarea măsurilor coordonate de autoritățile locale vom oferi în următoarele zile prin intermediul site-ului www.patacluj.ro.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj