Lucrările la drumul de la Valea Ierii au demarat. Vezi câţi bani a alocat Consiliul Judeţean pentru drumuri în ultimii 3 ani

drumConsilierul Judeţean din partea PSD, Remus Lăpuşan s-a declarat nemulţumit de starea unor drumuri din judeţ, dar cu toate acestea susţine că în ultimii ani Consiliul Judeţean a făcut mari eforturi pentru a aloca bani în vederea întreţinerii sau modernizării drumurilor judeţene. Acesta a nunţat că lucrările la drumul de la Valea Ierii au început.

Au fost tot felul de discuţii pe tema drumurilor judeţene. Vreau să vă spun că în ultimele 3-4 luni de zile am fost foarte mult prin judeţ şi într-adevăr sunt foarte multe drumuri care nu arată foarte bine şi trebuie făcut ceva ca să mărim ritmul în care aceste drumuri trebuie modernizate. Totuşi, Consiliul Judeţean în ultimii ani de zile a făcut eforturi financiare destul de mari pentru a întreţine drumurile judeţene şi pentru a investi în drumurile judeţene, a spus Remus Lăpuşan.

Conform acestuia, în ultimii trei ani de zile de când este consilier judeţean, practic s-au alocat pentru întreţinerea de drumuri judeţene aproximativ 102 milioane lei din care efectiv s-au virat 87 de milioane de lei.

În ce priveşte partea de lucrări de investiţii în aceşti 3 ani de zile au fost alocaţi şi viraţi, 29 de milioane de lei, iar în acest an datorită precederilor bugetare mai sunt încă de alocat aproximativ 5 milioane de lei.

bani pentru drumuri

Remus Lăpuşan a explicat că lucrările de întreţinere presupun plombări, astuparea de gropi, iar modernizarea presupune executarea unor lucrări de la zero. Ca şi exemplificare, consilierul judeţean aminteşte de drumul de la ieşirea din Cluj pe Valea Seacă până în localitatea Săliştea Vecheunde ” sunt aproximativ 15 km care au fost făcuţi de la A la Z”.

Consilierul Judeţean a mărturisit cu această ocazie că au început lucrările pentru drumul de la Valea Ierii. Este vorba despre lucrări de modernizare.

Practic în această perioadă s-a dat drumul la lucrările de la Valea Ierii, eu cred că acolo este o zonă foarte bună şi cu potenţial pe zona turistică şi cred că totuşi în final e bine că s-a ajuns şi la acest pas, a spus Remus Lăpuşan.

Acesta a mai amintit de proiectul reziliat pentru lucrările de la IC Ponor şi spune că se va implica în demersurile de reluare a licitaţiei pentru ca lucrările rămase de executat, în proporţie de 30% să fie terminate.

Foto: Arhiva Cluj24h

Articole Noi