Italienii sunt interesaţi să colaboreze cu Clujul în domeniul agriculturii

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

italieniVicepreşedintele  Consiliului  Judeţean  Cluj,  domnul Ioan  Oleleu,  a  primit  luni,  15 septembrie 2014, o delegaţie de oameni de afaceri italieni interesaţi să investească în judeţul Cluj.

O componentă importantă în cadrul discuţiilor a reprezenta-o oportunitatea colaborării în domeniul construcţiilor,  mai  exact  al  proiectării,  execuţiei  şi  montajului locuinţelor pestructură metalică, domeniu în care firmele clujene deţin deja o expertiză extrem de solidă. În acest  context,  investitorii  italieni  s-au  arătat  extrem  de interesaţi de  posibilitatea  de  a achiziţiona astfel  de  structuri  proiectate  şi  executate în  judeţul Cluj  şi  care  urmează a  fi montate în Italia fie de către companiile producătoare fie de societăţi italiene. O  a  doua  componentă  esenţială  a  discuţiilor  la  care  a  participat  şi directorul Clusterului Agro Transilvania, Felix Arion, a reprezentat-o dorinţa derulării unor investiţii şi proiecte de colaborare economică în domeniul agricol şi agro-industrial.

În acest context, o atenţie  aparte  a  fost  acordată  unui  proiect  deja  conceput  de  partea italiană  în  domeniul zootehnic, proiect care îşi propune în principal, încrucişarea unei rase pure de vacă de carne din  Italia  cu o rasă  românească.  Urmare  a  acestui  demers, viţeii  rezultaţi  ar  urma să  fie crescuţi şi îngrăşaţi în judeţul Cluj, fiind apoi exportaţi în Italia în vederea valorificării. În cadrul discuţiilor, care au avut un caracter extrem de aplicat, a fost abordată posibilitatea încrucişării rasei italiene pure de vaci de carne Chianina cu rasele de vaci existente în arealul clujean  precum Bruna de  Maramureş, Bălţata  Românească  sau  Sura  de  Stepă,  urmând a rezulta fie o rasă nouă fie o subrasă ce va parcurge toate etapele procesului de recunoaştere oficială.

În  acest  context,  vicepreşedintele  forului  administrativ  judeţean  a prezentat investitorilor italieni o serie de proiecte deja iniţiate de Consiliul Judeţean în domeniul agro-industrial, o atenţie aparte fiind acordată proiectului care vizează construirea unei unităţi de abatorizare de mare capacitate în comuna clujeană Iclod. La finalul discuţiilor care au vizat numeroase modalităţi  în care proiectul s-ar putea adapta la  realităţile  şi mediul local,  s-a convenit  desemnarea  de  către  administraţia  clujeană  a  unui reprezentant  din  cadrul Clusterului Agro Transilvania care se ocupa în mod direct de acest proiect. Nu  în  ultimul  rând,  în  cadrul  întâlnirii  a  fost  abordată  posibilitatea colaborării bilaterale în domeniul Grupurilor de Acţiune Locală (GAL) dar şi în alte domenii în care vor putea fi utilizate preponderent finanţări europene nerambursabile.

„Consider întâlnirea cu investitorii italieni ca fiind extrem de utilă întrucât nu a fost una strict protocolară ci mai degrabă una de lucru în care am discutat aspecte concrete menite să contribuie la demararea unor proiecte  comune. Ceea ce este însă cu adevărat îmbucurător în ceea ce priveşte ambele domenii majore care au făcut obiectul discuţiilor noastre e faptul că am reuşit ca judeţul Cluj să nu mai fie privit strict ca o piaţă de desfacere în care să fie comercializate diverse produse străine, ci ca o locaţie ideală pentru a dezvolta proiecte direct productive şi capabilă să exporte în Italia produse de calitate. Vom face tot ce ţine de noi pentru ca aceste proiecte să devină realitate întrucât investiţiile străine înseamnăun plus de bunăstare, de venituri şi de locuri de muncă atât de binevenite pentru comunităţile noastre” a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj