Iohannis a acceptat propunerea PSD-ALDE pentru Premier. Mihai Tudose este așteptat cu echipa guvernamentală.

4-mihaitudose-mad
Sursa Foto: http://www.zf.ro

După consultările ce au avut loc la Controceni, Președintele României a acceptat propunerea PSD-ALDE pentru Premier: Mihai Tudose este viitorul Prim Ministru al României. 

Klaus Iohannis a făcut primele declarații în această seară spunând că partidele din opoziție nu au avut propuneri concrete pentru poziția de Premier astfel că Mihai Tudose, propunerea PSD-ALDE, a fost aceptată cu atât mai mult că această criză afectează România dar și economia țării.

Președintele României a mai adăugat că îl așteaptă pe Mihai Tudose cu echipa guvernamentală pentru discuții în zilele ce urmează.

Îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru care va avea discuţii în zilele următoare şi se va prezenta cu o echipă guvernamentală. Solicit partidelor parlamentare să se apuce imediat de elaborarea unei agende care permite finalizarea procedurilor parlamentare în cursul acestei săptămâni”, a spus Iohannis.

Vă reamintim faptul că Mihai Tudose a fost ministru al Economiei în Guvernul Grindeanu. Coaliția PSD-ALDE și-a demis propriul Premier în urma unei moțiuni de cenzură care a fost adoptată de Parlament cu 241 de voturi „pentru” miercuri, 21 iunie 2017.

Articole Noi