Intrările în municipiul Cluj-Napoca, amintiri din epoca de aur…

Retro L’amour

Aduce în BTarena o adevărată sărbătoare a muzicii din anii ’80 și ’90, în zilele de 5 și 6 decembrie. Festivalul va reuni unele dintre cele mai iubite nume ale muzicii retro.

concert dr alban, cluj24h.ro, știri din cluj, retro lamour, bt arena, paula seling, bilete retro lamour, cluj24h

intrare in cluj napocaTinerii social democrați constată cu regret că intrările în municipiul Cluj-Napoca, în contextul Capitalei  Europene  a Tineretului  din  2015  și  a  competiției  pentru  obținerea titlului  de Capitală Culturală Europeană în 2021 au fost abandonate de Emil Boc, acestea trezind doar amintiri  din epoca  de  aur,  în  care  primarul  Clujului  era  un  fruntaș al Uniunii  Tinerilor Comuniști (UTC).

„Din respect pentru clujeni îl atenționăm pe Emil Boc să urgenteze amenjarea\modernizarea intrărilor  în  Cluj-Napoca, dinspre  localitățile  Feleacu,  Florești,  Baciu  și  Apahida,  având în vedere că în doar câteva zile orașul va fi Capitală Europeană a Tineretului insă intrările în acesta amintesc turiștilor, cel mult de `Belgravistan`. Pentru indiferența acordată Clujului în ultima  perioadă,  TSD  îi  acordă  nota  4  primarului  Emil  Boc!” a  declarat  dl.  Horia  Nasra,președintele TSD Cluj-Napoca.

Orice scuze ale primarului Emil Boc sunt desuete în acest moment. Domnule primar, ce nu ați fost capabil să realizați în ultimii zece ani, au reușit alți edili în doi ani!

  1. În Ploiești, din 2009, la intrările în oraș au apărut plăcuțe cu „Bine ați venit în orașul lui Caragiale!“.
  2. În Târgu Jiu intrările sunt marcate prin panouri cu chipul maestrului Brâncuși – „Orașul lui Brâncuși”. De asemenea există și un panou electronic (temperatură și dată) amplasat la intrarea de pe Calea Severinului.
  3. Vase militare ieșite din uzul Poliției de Frontieră au fost ancorate la fiecare cale de acces în municipiul Constanța.
  4. Pentru a le reaminti turiștilor care tranzitează municipiul Slobozia, de principala mândrie a zonei, agricultura, aceasta fiind etichetată drept „Grânarul României” consilierii locali au decis montarea a două locomobile, donate de Muzeul Național al Agriculturii.
  5. Primăria Alba Iulia a finalizat încă de acum doi ani monumente de semnalizare noi, acestea conținând reprezentarea grafică a stemei orașului Alba Iulia, precum și numele localității.
  6. Sibiu, fosta capitală culturală europeană are intrări în oraș civilizate, care conțin ca elemente simboluri medievale şi ale capitalei culturale.
  7. În municipiul Reșița, autoritățile locale au reabilitat vechile simboluri de la intrările în oraș care amintesc de tradiția siderurgică a comunității: machetă din fier – o miniatură a Combinatului Siderurgic, roată zimţată (metalurgie), furnale, locomotive cu abur şi panoul ce marchează un Muzeu al Locomotivelor cu Abur din Reşiţa.

Propunere TSD pentru intrările în Cluj-Napoca:

Pentru  a  evada  din  conformismul  administrativ  în  care  vă  afundați  de  doi  ani,  TSD  vă recomandă să vă întoarceți fața către comunitate:

 „Pentru a depăşi starea de corigenţă, vă sugerăm să instalaţi de urgenţă la intrările în oraş, câteva panouri simple, cu denumirea orașului și evenimentele culturale, universitare și de entertainment care  menţin  calitativ  educaţia  şi buna  dispoziţie  a  comunităţii  noastre! Suntem convinşi că pentru fiecare clujean este o mândrie că oraşul nostru este gazda celor mai importante universități din Ardeal, celui mai important festival internațional de film de lungmetraj din România, recunoscut internaţional, unui festival internațional anual de film de comedie şi că este în imediata apropiere a unui festival de muzică electronică, care a fost pe lista scurtă a European Festival Awards la categoria Best Medium Size Festival, fiind considerat unul din primele 10 festivaluri din Europa, la această categorie . Aceste simboluri se pot regăsi la fiecare intrare în oraş!” a propus Horia Nasra, președintele TSD Cluj-Napoca.

 

Articole Noi