În „România lucrului bine făcut” educaţia nu contează

lucru bine facut„Un lucru bine făcut” îşi doreşte toată lumea, însă nu ştim dacă „un lucru bine făcut” precum în comuna Floreşti unde se vede cu ochiul liber că educaţia nu are nicio importanţă. Primarul se joacă „Alba-Neagra” cu banii de la Consiliul judeţean Cluj.

Concret, ne referim la şcoala cu care se tot laudă primarul comunei că o va construi în Cetatea Fetei. Se pare că banii vin către această şcoală, dar edilului nu-i convine acest lucru şi face ce face iar banii nu rămân pentru acest obiectiv căci se doreşte sub orice formă îndatorarea comunei cu o sumă cât mai mare de bani.

Nu putem să nu observăm că dacă în şedinţa de Consiliu Local din luna octombrie, primarul îşi ia pur şi simplu banii veniţi de la Consiliul Judeţean Cluj (549.201 lei) pentru această şcoală, în opinia sa sunt ai grupului PNL, le spune consilierilor că îi va îndrepta către drumuri, iar acum ne trezim că merg în altă parte.

buget“Haideţi să vă spun eu, ca să mergem pe direct. Deci acei bani au venit de la Consiliu Judeţean pe grupul PNL ca să fie clar. În altă ordine de idei, având în vedere faptul că am întârziat un pic în ceea ce priveşte achiziţia publică, nu din cauza noastră, din cauza celor de la SEAP, licitaţia va avea loc în 20 octombrie, perioada de contestaţii şi ce ştiu eu ce a mai fi, probabil că se va reuşi să se construiască foarte puţin, să implementăm proiectul până la sfârşitul anului. Motiv pentru care am cerut Consiliului Judeţean mutarea acelei sume de pe şcoală pentru construcţie drumuri în Floreşti pentru că aţi văzut că lucrările de construcţie au demarat în Floreşti. Banii aceştia i-am redirecţionat către alte investiţii pentru că la şcoală nu se puteau cheltui cu totul şi atunci am fi rămas cu bani, în sensul că ar fi trebuit să îi dăm înapoi”, a explicat primarul la acel moment. 

Desigur, SEAP este vinovat pentru faptul că banii au venit pentru o parte din paşii necesari în prima parte a anului, iar Primăria Floreşti n-a mişcat un deget pentru această şcoală, până când şi-au dat seama că este prea târziu, vine iarna şi nu vor începe lucrările la şcoală, iar anul se încheie şi instituţia ar fi trebuit să returneze banii rămaşi Consiliului Judeţean Cluj.

În următoarea şedinţă extraordinară a Cosniliului Local Floreşti ce a avut loc la sfârşitul lunii octombrie, consilierii locali au aprobat la rectificarea bugetară o nouă alocare de fonduri pentru acelaşi obiectiv.

Concret, la finalul discuţiilor pe buget, au rămas 712.500 lei din care 400.000 lei au fost alocaţi pentru cumpărarea unei case (n.red cunoscutul caz casa Bârdeş), iar diferenţa de 312.500 lei a fost alocată pentru obiectivul Proiectare şi execuţie şcoală carteier Cetatea Fetei. Prin urmare la momentul acela, pentru şcoală erau alocaţi în total 846.000 lei.

bani

bani 1Nu pentru mult timp, primarul trimite o solicitare către Consiliul Judeţean Cluj şi le cere realocarea sumei primite. Astfel, din cei 549.201 lei, 534.000 vor merge către Construire remiză SVSU, împrejmuire, branşamente, utilităţi în comuna Floreşti, iar 15.201 lei merg către Cofinanţare proiect Sistem Integrat de Management al Deşeurilor – Pos Mediu.

Bineînţeles, pentru ca acest lucru să se întâmple, va fi necesară o nouă rectificare bugetară. Informaţii despre sumele necesare pentru construirea SVSU se pot vedea în documentul de rectificare bugetară.

Mai facem precizarea că banii veniţi din partea Consiliului Judeţean Cluj au fost iniţial pentru staţiile de autobuze CTP, dar pentru că au fost realizate imediat din alte fonduri de către o companie de casă a Primăriei Floreşti, au fost alocaţi ulterior pentru construirea şcolii. Apoi, primarul a dorit să îi trimită către lucrările de reparaţii şi modernizare drumuri, iar acum doreşte să îi trimită pentru construirea SVSU.

Evident, decât să RETURNEZI nişte fonduri primite mai bine le DETURNEZI.

 Citeşte şi

Primăria Floreşti nu are bani pentru ce a promis şi va îndatora comuna cu milioane de euro pe aproape 10 ani

Rectificare Bugetară la Floreşti. Vezi ce modificări în buget au apărut

Articole Noi