Cluj Blues Fest se apropie. Organizatorii anunţă suprize mai mari pentru a doua ediţie

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

cluj blues fest

Astăzi a avut loc conferinţa de presă ce anunţă debutul primului festival de Blues din Cluj. Organizatorii CLUJ BLUES FEST au dezvăluit deja surprize din cea de-a doua ediţie.

Între 7 şi 8 noiembrie Clujul vibrează pe ritmuri de blues într-o notă unică şi efervescentă, reunind formaţii internaţionale. Evenimentul este organizat de  Clujulcultural.ro și Muzeul Etnografic al Transilvaniei, cu susținerea fundației Transilvania Leaders şi va avea loc la Muzeul Etnografic al Transilvaniei ]n sala Reduta.

„Ideea ne-a venit într-o seară când împreună cu mai mulţi prieteni am discutat şi văzând că în Cluj concertele sunt destul de rare ne-am gândit să încercăm să facem şi un festival de blues pentru că existau deja pentru alte tipuri muzicale. Aşa s-a născut ideea, am încercat mai multe luni să punem cap  la cap acest festival. Nu ne-am gândit că o să reuşim să aducem invitaţi din afara graniţei, iniţial am vrut să facem un festival local, naţional, dar cu noroc am reuşit”, a spus Tiberiu Fărcaş, organizator.

„Eu zic că este un moment propice pe care l-au ales organizatorii, eu fiind abonată la concertele Straight from the Bottle, am văzut publicul lor crescând tot mai mult şi mai mult. În mod clar publicul clujean este interesat de acest stil de muzică interesul a crescut, iar organizatorii n-au făcut decât să profite de această creştere”, a spus Aminda.

Concerte, voie bună şi workshop-uri la prima ediţie 

În cadrul acestei prime ediţiii, clujenii şi nu numai vor avea ocazia să participe la două seri de concerte blues, dar şi la workshop-urile organizate de două academii de muzică private. Aminda, fostă concurentă la Vocea României va susţine unul dintre workshop-urile ce vor avea loc în cadrul festivalului.

cluj blues fest aminda„E un stil care merită mult mai multă atenţie, datorită faptului că foarte multe tehnici ale acestui stil au inspirat stiluri care s-au dezvoltat ulterior. E foarte important să ne întoarcem la rădăcini să vedem de unde vin anumite lucruri pe care trebuie să le folosim. România este o ţară unde din păcate trebuie recuperaţi anii de cultură muzicală pierduţi. În cadrul workshop-ului vom recupera câte ceva, mi-am făcut temele de casă în aşa fel încât cei care vor participa vor primi informaţii exacte şi foarte interesante despre stilul muzical care ne este atât de drag. Bluesul este un stil muzical pe care eu îl apreciez foarte mult”, a spus Aminda.

Amatorii de lectură vor avea la dispoziție un stand de carte și CD-uri de blues și jazz, amenajat de librăria Bookstory.

cluj blues fest 2„Şi mie mi se pare foarte faină ideea de a organiza un festival de blues aici. În general la concerte vin tot felul de persoane, aduse de prieteni şi care nu au mai avut contact cu acest gen de muzică şi întotdeauna reacţiile au fost pozitive, lucru care ne bucură. Dacă nu popularizăm genul acesta de muzică, poate lumea chiar nu ştie că există”, a spus Bogdan Cristea, liderul formaţiei clujene Straight from the Bottle.

Dezvăluiri de la următoarea ediţie a Cluj Blues Fest

cluj blues fest 1„Acest festival este predarea ştafetei dintre generaţii. Am invitat chitarişti de marcă din Cluj şi unul din Olanda, care vor face demonstraţii şi vor deschide apetitul tinerilor, studenţi ai academiilor de muzică şi sperăm nu numai către acest gen de muzică. De unde să avem public de blues dacă nu-i educăm? Şi pentru că ne-am apucat deja de muncă la cea de-a doua ediţie, vă mărturisesc că avem promisiuni din partea unor sponsori şi vom încerca să aducem interpreţi din delta fluviului Mississipi, Chicago, Coasta de Vest”, a spus Andrei Balogh, organizator.

Artiştii invitaţi la prima ediţie sunt următorii:

Rareş Totu’s Midnight Sun (România)

Vasko the Patch and Poduene Blues Band (Bulgaria)

Borsodi Blue Band (Ungaria)

Straight from the Bottle (România)

Citeşte şi:

Primul festival de Blues ajunge la Cluj în perioada 7-8 noiembrie 2014

Cluj Blues fest. Află detalii despre formaţiile invitate

 

 

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj